Monica Wickstrøm Hundecoach

Inlägget nedan är skrivet av Monica Wickstrøm

Jeg fikk forespørsel av Maria om å skrive litt om det mentale og hundetrening. Malte, hunden jeg konkurrerer selv med er på landslaget for Norge. Vi skal til VM I Finland I August, han vant kvaliken til NM og tok Sølv på finalen bak Aina og Kylie. Med Malte startet jeg hans trening hos Maria, den gangen hadde jeg bare hørt om denne flinke damen fra Skogsborg I Sverige, jeg ønsket å lære om Marias metoder og tanker. Vi har nå deltatt på flere mesterskap sammen, jeg for Norge og Maria for Sverige. Tidligere har jeg deltatt på 20 mesterskap, både I bruks og Lydighet. Malte har vært min konkurransehund etter at Extra døde under VM I 2012.

10356422_10152424195426142_5019946457241126370_n

Jeg ser hvor mye jeg klarer å prestere selv når alt er under kontroll I mitt hode, og jeg er bevisst på våre styrker og godkjent våre svakheter, dette bruker jeg bevisst på trening og I konkurranse. Malte lærer meg noe nytt hver dag. I love it J

Her kommer noen mentale fakta å tenke på:

Det å bryte grenser: 80 % er psykisk og 20 % teknikk. Det betyr at 20% av prestasjonen er det tekniske hunden har lært, 80 % styres av dine tanker og følelser. Høres dette mye ut? Så mye betyr det mentale. Jo bedre tanker vi har jo bedre presterer vi, hunden følger dine tanker og følelser.

Vonde følelser skaper frykt, frykt er da en illusjon skapt av oss selv, fare er reelt. Hunden følger vår frykt, for hunden blir da vår frykt en reel fare, tenk da på konkurransenerver som oppleves som frykt for hunden. Du skal være det tryggeste for hunden på stevneplassen.

Du bruker et ubevisst kroppsspråk, hunden bruker ditt kroppsspråk bevisst. Kun 30 % kommuniserer du via tale. Dette resulterer lett i forvirring hos hunden og hos oss under trening og i konkurranse hvis vi ikke er bevisst på å veilede hunden korrekt. Jeg opplever dette som den største svikten mellom hund og eier når jeg har kurs.

En hund skiller ikke konkurranse og trening, men det gjør du, og dermed lærer du hunden den forskjellen.

Jeg er opptatt av å sette opp mål og delmål, realistiske for meg, men samtidig sette opp drømmen min. Det er forsket på at jo nærmere målet vi kommer, kommer gleden og endorfiner slippes løs i kroppen, altså vil du automatisk få en glede og få det bedre fordi du gjennomfører og mestrer noe du har bestemt deg for, men en forutsetning er at du har et mål, og er

bevisst på alle fremskritt, ellers vil ikke hjernen vite at du kommer nærmere målet og heller ikke gi slipp på endorfiner, som igjen gir mestringsfølelse, også hos hunden.

Husk at det du gjør blir du god til, dette gjelder også dine tanker og følelser. Hvis du trener med negative følelser og tanker, så blir du dårligere, uansett hvor lenge og mye du trener det tekniske etter teorien.

Våg å både mislykkes og lykkes. Hva lærte du, skap den mest håpløse øvelsen til din og hundens morsomste. Det sitter i ditt hode, hunden følger deg. På selve stevne dagen skal ikke hunden lære noe nytt, alle har svakheter på bunnivå og styrker på toppnivå, bruk det.

Stevne handler ikke om å vinne, men det handler om å gjøre ditt beste og om deres utvikling.

Når jeg har kurs, opplever jeg ofte at jeg må coache eieren, slik at fører kan coache sin hund riktig. Jeg elsker å jobbe med det mentale, også fordi jeg kommer nærmere mennesket bak hunden. Hunden gir meg signaler og forteller meg hva jeg må hjelpe hundeeieren med for å nå sitt mål med hunden.

Ønsker alle en riktig god sommer fra meg og Malte J

Min hjemmeside: www.monicawickstrom.no

Facebook: Monica Wickstrøm Hundecoach

Du kommer även att få läsa en intervju av Monica inom en snar framtid!

10372063_10152070599111426_8270791143258810463_n

2 reaktioner på ”Monica Wickstrøm Hundecoach”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.