Kurser

Boka en kurs med MariaÄr ni en klubb, träningsgrupp, eller är du uppfödare? Vill du få mer inspiration och nya idéer för att bli en ännu bättre hundtränare?

Här presenteras några olika  arrangemang såsom föredrag, endagskurser och flerdagars kurser i respektive ämne. Vill ni vara på hemmaplan eller samlas en grupp på annan lämplig plats? Jag kan arrangera enligt era önskemål, komma med ett nyckelfärdigt förslag eller deltaga som del i ert arrangemang! Nybörjare, erfaren eller elit? Jag skräddarsyr kursen efter era behov och önskemål!

Föreläsningsämnen:

Från valp till stjärna

En föreläsning utifrån boken, tar upp det viktigaste delarna att grundlägga i träningen för ekipage som tränar mot ett mål. Lär dig skapa en bra grund för lydnadsträningen och hur du kan stärka olika delar såsom följsamhet, stadga, fartmoment osv genom en genomtänkt strategi i träningen. Ställ frågor och diskutera innehåll i boken! En perfekt utbildning för klubbens instruktörer.

Att lyda är inte att lyda- hur du gör lydnadsträningen till en skoj lek 

Att träna lydnad för tävling är något helt annat än vardagsuppfostran. Oavsett om tävlar lydnad eller bruks så krävs stor precision och en hund som har rätt attityd om vi ska nå de riktigt höga poängen. Hur tränar man på ett effektivt och roligt sätt och hur planerar man för att få bästa möjliga resultat.Vad är viktigt att tänka på under inlärningen och vad behöver man inrikta sig på för att det verkligen ska fungera när det är dags för tävling. Ett stort fokus ligger på hur vi får hunden att vara riktigt engagerad och tycka att lydnad är superkul.

Bli en supertränare

När man diskuterar runt hundträning gäller det ofta träningstekniska detaljer. Faktum är att många är bra på just det området men hur ofta funderar man runt sin egen utvecklingspotential när det gäller hundträning? Enligt min syn är det något som man verkligen kan vinna på att bli medveten om och utveckla. Bli bättre på att planera, tima, sätta upp lämpliga kriterer, ha genomtänkta målsättningar och utvärdera din träning. Skillnaden blir ofta betydande vad det gäller resultatet.

Bli en ännu bättre tävlingsförare

Vad behövs egentligen för att lyckas riktigt bra när det är dags för tävling? Det handlar mycket om att förbereda sig själv och hunden på bästa sätt genom rätt träning och planering för både hund och förare. Många olika faktorer spelar in och bli medveten om just dessa gör att man förbättrar sina möjligheter att nå upp till sin maximala kapacitet på tävling. Detta föredrag är för alla som tävlar eller är intresserade av att börja tävla.

Maxa dina belöningar

Utveckla bra belöningar och lära hunden hantera belöningar på ett bra sätt. Hur vi kan arbeta för att göra belöningar så effektiva som möjligt. Vi tittar på hur man hittar rätt belöning för rätt hund. Hur vi lär hunden ta olika belöningar och uppträda på önskat vis i samband med belöningar. Samt hur man kan tänka runt belöningsplaceringar och hur man kan få sin hund mer eller mindre aktiv i olika moment genom den känsla man skapar i belöningarna. En annan del av belöningsträningen är att lära hunden att jobba längre och längre för sina belöningar, en förutsättning för att det ska kunna hålla på tävling.

Kontakta mig för mer info

Maria Brandel
maria@mariabrandel.se
0730 – 408 274