Boka kurs eller föredrag

Har du kört fast i din hundträning och behöver hjälp och inspiration för att ta nya tag? Är ni en klubb, träningsgrupp, eller är du uppfödare? Boka Maria för kurs, föredrag eller clinic!

Här presenteras några olika  arrangemang såsom föredrag, endagskurser och flerdagskurser i respektive ämne. Vill ni vara på hemmaplan eller samlas en grupp på annan lämplig plats? Maria kan arrangera enligt era önskemål, komma med ett nyckelfärdigt förslag eller delta som del i ert arrangemang! Nybörjare, erfaren eller elit? Maria skräddarsyr kursen efter era behov och önskemål!

2017 är fullbokat för kurser men möjlighet finns för föreläsningar, företrädesvis veckodagar.

Föreläsningsämnen

Från valp till stjärna

En föreläsning utifrån boken, tar upp det viktigaste delarna att grundlägga i träningen för ekipage som tränar mot ett mål. Lär dig skapa en bra grund för lydnadsträningen och hur du kan stärka olika delar såsom följsamhet, stadga, fartmoment osv genom en genomtänkt strategi i träningen. Ställ frågor och diskutera innehåll i boken! En perfekt utbildning för klubbens instruktörer.

Att lyda är inte att lyda- hur du gör lydnadsträningen till en skoj lek

Att träna lydnad för tävling är något helt annat än vardagsuppfostran. Oavsett om tävlar lydnad eller bruks så krävs stor precision och en hund som har rätt attityd om vi ska nå de riktigt höga poängen. Hur tränar du på ett effektivt och roligt sätt och hur planerar du för att få bästa möjliga resultat? Vad är viktigt att tänka på under inlärningen och vad behöver du inrikta dig på för att det verkligen ska fungera när det är dags för tävling? Ett stort fokus ligger på hur du får hunden att vara riktigt engagerad och tycka att lydnad är superkul.

Boka en kurs med MariaBli en supertränare

Diskussioner om hundträning handlar ofta om träningstekniska detaljer. Faktum är att många är bra på just det området men hur ofta funderar du runt din egen utvecklingspotential när det gäller hundträning? Detta är något som du verkligen kan vinna på att bli medveten om och utveckla! Bli bättre på att planera, tajma, sätta upp lämpliga kriterier, ha genomtänkta målsättningar och utvärdera din träning.

Bli en ännu bättre tävlingsförare

Vad behövs egentligen för att lyckas riktigt bra när det är dags för tävling? Det handlar mycket om att förbereda sig själv och hunden på bästa sätt genom rätt träning och planering för både hund och förare. Många olika faktorer spelar in och att bli medveten om just dessa gör att du förbättrar dina möjligheter att nå upp till din maximala kapacitet på tävling. Detta föredrag är för alla som tävlar eller är intresserade av att börja tävla.

Maxa dina belöningar

Utveckla bra belöningar och lär hunden hantera belöningar på ett bra sätt. Det här föredraget handlar om hur du kan arbeta för att göra belöningar så effektiva som möjligt. Vi tittar på hur vi hittar rätt belöning för rätt hund, hur vi lär hunden ta olika belöningar och uppträda såsom vi vill i samband med belöningar. Samt hur du kan tänka runt belöningsplaceringar och hur du kan få din hund mer eller mindre aktiv i olika moment genom den känsla du skapar i belöningarna. En annan del av belöningsträningen är att lära hunden att jobba längre och längre för sina belöningar, en förutsättning för att det ska kunna hålla på tävling.

Kontakta mig för mer information!

Maria Brandel
maria@mariabrandel.se
0730 – 408 274