3: e bäst i Norden!!!!!

I helgen har vi klarat av årets sista tävling, Nordiska mästerskapen på Stockholmsmässan. Det var ett klockrent arrangemang av SKK både vad det gäller tävlingsupplägget och allt runt omkring. Verkligen trevligt och bra ordnat både för tävlande och publik, extra kul med den supersnabba resultat rapporteringen. Lördagen började med 5 moment och det gick väl lite sisådär för oss. En halvdan inkallning och lite strul på rutan gjorde att vi efter första dagens tävling låg på en 11 plats. I ledning var  Maren Teien från Norge följd av Sofia och Tia från det svenska laget. I lagtävlingen ledde Norge följa av Sverige och Finland. Det kändes ju inte superinspirerande att gå in på söndagen men det som höll humöret uppe var ju att vi trots allt hade en hyfsad chans i lagtävlingen. Som så många gånger förr kändes Ylle mycket bättre andra dagen och gjorde ett riktigt bra race och vi hämtade in så pass mycket att när två hundar återstod så var vi fortfarande i ledning. Som nummer två från slutet gick Sofia och Tia, de hamnade på exakt samma slutpoäng som Ylle och jag. Vi blev bägge passerade av den ledande Amira och Maren som gjorde ett riktigt bra race båda dagarna. Eftersom Sofia och jag hade samma poäng blev det betygen på fria följet, inkallningen och rutan som användes som skiljare. Det slutade med att Sofia och Tia fick silvret och jag och Ylle bronset. Det hade jag knappast trott efter lördagen att ett sådan avancemang var möjligt! Men en riktigt härlig känsla som åter bekräftar att tävlingen inte är slut förrän den är slut(!) Och tredje bäst i Norden känns helt ok faktiskt!  I lagtävlingen behöll Norge sin ledning och Finland tog silvret och Sverige bronset.

En riktigt kul grej med Nordiska i år var att ett stort gäng var med och hejade under hela tävlingen! Ett jätteloge till er alla som var där för vilken stämning det bidrog med! Häftigt helt enkelt! Det är intressant att se alla duktiga ekipage från de nordiska länderna och stämningen mellan de tävlande är som vanligt trevlig och avspänd! Hoppas vi ses igen! Jättegrattis till Maren som vann, Sofia till silvret och till alla andra som gjorde fina prestationer på det ena eller andra sättet. Grattis även till Norge för den suveräna laginsatsen och till Finland för silvet! Och till lagledare och lagkamrater tack för en himla trevlig helg!

Foto: Gunilla Bäckström

164118_1761115594287_1430997414_31900918_5132910_n

19 reaktioner på ”3: e bäst i Norden!!!!!”

 1. Helena och kelpiesarna Mocca och Izi

  Jättegrattis till din och Yllets härliga insats på NM! Ja tänk att det stämmer att det är tävling ända fram till slutet. Härligt jobbat!

 2. Ännu ett stort, stort grattis från hela flocken. Vi är så imponerade av er och att ni lyckas hålla er kvar i toppen på den höga nivå som ni klev upp på redan ibörjan av er karriär. Och det bästa av allt – ni har förhoppningsvis många år kvar!!!

 3. Erika, Noa & Scout

  Stort grattis till ännu ett kanonresultat!! Önskar jag hade haft möjlighet att vara på plats!

 4. Kerstin, Laerke & Onni

  GRATTIS till bronset, både individuellt och i lag! Och TACK för er fantastiska runda på söndagen. Makalöst!

 5. Jättegrattis till bronset! Söndagens runda verkar ha varit fenomenal! Synd att missa den men många fler år med er lär det bli! Heja dig & Ylle och lycka till i fortsättningen 🙂

 6. Stort Grattis till ett härligt resultat!!
  Passar även på att önska dig och Ylle En God Jul och Ett Gott Nytt framgångsrikt År!
  Mvh Carina, Quai & Lei-Anns Baqqi

 7. GRATTSI till ett jättebra resultat. Det är på hundtävling som på hästtävling. Det är inte slut förrän sista hindret är passerat.
  Någon gång hoppas jag få möjlighet att se er på tävling.
  Vill också önska er En God Jul & Ett Gott Nytt År!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.