(NY) vallhund

Den nya vallhunden är inte min. Bara på vallningen. Min kvot av hundar är inte fylld enligt sambon utan helt enkelt kraftigt överskriden i och med Ylles inträdande på Skogsborg. Men jag har ju länge varit sugen på en hund till att tävla vallning med. I vallning kan man ju tävla med fler hundar under samma tävling, därmed fler chanser liksom( fast med mina förvirrade visslingar skulle jag behöva troligen behöva äga typ 95 procent av startfältet för att kunna hävda mig….) Hursomhelst en hund till vore kul. Möjligheten fanns på närmare håll än jag trott. Syrran. Berättade att hon funderade på en ny. Visst jag någon trevlig ras? Absolut, kelpie eller border collie- fantastiska sällskapshundar, lätthanterliga, friska och helt utan nackdelar. Om dom bara får valla….Nu är min syster inte så godtrogen så hon lyssnar på min propaganda men hon vill ha en hund som orkar hänga med på riktigt långa löprundor och som är kul att träna bruks och lydnad med. Hon kollade runt lite och hittade en intressant kombination. Fadern Bobby Dalziels Joe träffade jag i skottland för ett par år sedan och blev mkt imponerad över hans fina djurkänsla. Moder Somollis Tess har trots sin unga ålder redan hunnit med en SM start i vallning. En tik valp är beställd och kommer hem( till syrran då förstås) i slutet på februari.

tezzesvalp3.jpg          Kanske denna….tezz06.jpg

Eller någon av dessa…

Det är kul att kunna lägga ut bilder på bloggen. De här bilderna har jag lånat från valparnas hemsida men förhoppningsvis ska det från och med nu bli betydligt fler bilder. I går köpte vi en ny kamera, modell betydligt modernare, det var inget fel på förra kameran men objektet var tvunget att stå blickstilla typ 10 sekunder om det skulle fastna. Dåligt med action´bilder typ.

På träningsfronten har det som vanligt i juletider varit lungt. Nästa vecka väntar ett par varma och sköna träningsdagar i Boxholm med ett trevligt gäng-ska bli kul och mycket bilder hoppas jag!

Gott nytt hundår från oss på Skogsborg

3 reaktioner på ”(NY) vallhund”

  1. Aaaahh, listigt! Varför har inte jag några syskon….?
    Ska bli skoj att följa detta, låter som en superintressant kombination!

  2. Du är underbart klurig, jag har ju ingen man så jag hämtade min 4:de hund på lillejulafton. Ses i Boxholm. Gott Nytt

  3. Jag har ju ingen man heller men du store tid jag tycker mina tre räcker mer än väl när dom ska aktiveras…. Antar det är samma syrra som hade schäfertiken..? Vi höres.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.