Årets sista rankingtävling

Igår gick årets sista rankingtävling för uttagningar till lydnadslandslaget. Katrineholms BK hade fixat ett trevligt och välordnat arrangemang. Ekipagen presenterades av en engagerad och duktig speaker(snyggt jobb, Bonnie!) innan de gick in på planen. En eloge för detta som gör att tävlingen till något lite extra och alltid kul att få veta lite mer om varje ekipage. Tävlingen gick på två planer med de 4 första momenten i första ringen och sedan direkt över till andra ringen och de resterande momenten. Tävlingen drog ut lite på tiden eftersom ring 1 tog mycket längre tid än ring 2, men det hade dock en stor fördel och det var att man hann se det mesta av alla ekipage. Vilket jag tycker är väldigt kul och givande, en sak förvånar mig mycket och det är att inte fler passar på att åka och titta på sådana tävlingar. Det är ju verkligen en kanonchans att få se många bra ekipage och det ger dessutom massor av svar på vad man bör träna på om man satsar högt i lydnaden. Och att lära sig utan att behöva göra alla missar själv är en oerhört billigt och effektivt sätt att bli bättre på något. Som vanligt fick jag många ideer både till min egen träning och till min roll som kursinstruktör. Tävlingar ger verkligen en motivationskick när det gäller att prestera och förbättra sig hela tiden. Men herregud vad mycket det finns att bli bättre på……

Vår egen insats, både Ylles och min var ok men inte mer! Jag är nöjd med att jag lyckades hålla i alla hästkrafter. Vi har haft lite för mycket att göra på sistone så det har blivit lite för lite tränat. Och en alltför pigg Ylle kan mest liknas som att försöka hålla i hop ett gäng vilda mustanger. Men jag tycker fortfarande att vi har för många små missar- ska försöka att jobba ännu hårdare mot den perfekta prestationen! Är heller inte riktigt nöjd med mitt sätt att föra Ylle på tävling- behöver öva mer och framförallt fokusera bättre både före, under och efter programmet. Resultatmässigt gick det bra, vi vann tävlingen på 305 p och fick 12 nya poäng på rankinglistan.

Här kan du hitta resultaten

dsc_07741

Foto:  Helene Lindström

vit1

3 reaktioner på ”Årets sista rankingtävling”

  1. Att ha så hög ”lägsta nivå” (skam att kalla en så fin prestation för lägsta nivå…) som ni har är verkligen något att eftersträva. Ni håller alltid hög klass, en snygg attityd, missar sällan och har väldigt många fina detaljer. Stort grattis!

  2. Med den ”lägstanivån” så är ni oslagbara när ni har tränat ett par gånger. Jag kan inte annat än att bli imponerad. Jag jobbar för att få min ”högstanivå” på er lägsta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.