Bättre sent än aldrig:VM i Paris 2011

Vår VM- uppladdning startade med två träningsdagar i Hörby. För andra året i rad bjöd klubben landslaget på fina träningsmöjligheter, mat, boende och förövrigt en suverän service! Bockar och bugar för det fantasiska iniativet!

Vi startade vår långa bilresa mot Paris på tisdagen, och övernattade i Tyskland. Onsdagen började rätt kasst och fortsatte sedan ungefär likadant. På morgonpromenaden blev Ylle plötsligt tvärhalt och ville inte ens stödja på ett framben. Jag kollade och kollade men det enda som syndes var ett litet rött märke mellan trampdynorna. Efter frukosten var han bättre men fortfarande halt. Vi körde vidare och stannade i Belgien och köpte glass och då var hältan som bortblåst. Skulle tro att han faktiskt blev getingstucken mellan trampdynan- den enda förklaring jag kan komma på för sedan var det ingen mer hälta. I frankrike stannade vi för att äta och då upptäcker jag att min plånbok är borta! Kommer på att jag lagt den på toan på en mack i Belgien! Som tur är har Thomas kvittot kvar! En fransk polis som inte kunde ett ord engelska hjälpte oss med en konversation som mest liknade någon slags pantomin. Men med god vilja från bägge håll gick det fint och han hjälpte oss att få kontakt med macken. Och tro det eller ej, på hemvägen fick jag tillbaka plånboken med 400E och en del svenska pengar! Väl framme på hotellet saknas ett hotellrum för Lotta och Maria i en natt! Och det fanns inte ett hotellrum i hela Paris att uppbringa! De stackarna fick sova på luftmadrass i två ytterst minimala rum!(tack snälla Lena och Ditte för hjälpen).

270552_122812524475824_100002412327440_169460_7265189_n

I år fick vi ett tidigt startnummer, det är svårt tycker jag för det finns inga möjligheter att läsa in banan. I år skulle det visa sig klurigare än vanligt då det var jättesvårt att förstå vad tävlingsledare sa och menade. Han hade en riktigt svår och stark brytning.Gruppmomenten blir riktigt kluriga och jag tror att i princip alla grupper gick och hamnade på olika ställen. Det gick bra ändå men är något som kanske är värt att träna mer på! En grupp fick som exempel ställa upp 3 meter bakom hundarna på sitt i grupp! Nåväl vi hade en sisådär plats och ett bra sitt. Sedan var det dags för vår insats, jag tycker att det gick sisådär, vi hade ett par små missar, en gjorde Ylle och en annan jag då jag inte förstod vad tävlingsledaren menade och inledde momentet fel. Ylle rörde sig dåligt på mattan, han tar i så mycket i vanliga fall och får en lite taffligt och orytmiskt rörelsemönster. Det som behövs är förstås mycket mer träning på sådan matta men det är svårt att få till! Vi fick ihop 274.5. Det skulle sedan vissa sig vara det 4:e bästa kvalresultatet och bästa svenska resultatet sammanlagt och vi blev placerade 3:a på fredagen.

Resterande del av kvaldagarna blev en spännande uppgörelse i lagtävlingen. Mona KJ fick ihop 270p och Niina S 268p, dessa tre resultat räckte alltså till ett lagguld före Norge och Ryssland! Riktigt häftigt eftersom det var 8 år sedan Sverige vann guld senast. 268048_122816754475401_100002412327440_169493_7761043_n1

Tre svenskar till gick till final: Lena B, Ditte A och Sofia E. Vi drog ett tidigt startnr igen i finalen, typiskt nog och det inleddes riktigt struligt för vår del. Inför gruppmomenten där jag skulle gå in först kom plötsligt den första gruppen mot den trånga passagen eftersom en del släpper sina hundar att rusa ut och det gör Ylle orolig ville jag gå undan snabbt. Och råkar ställa mig på Ylles tass. Han visade inte vit flagg direkt men det såg mycket värre ut än det var! I nästa sekund var det dags att gå in på gruppmomenten. Min stressnivå var obeskrivbar men Ylle visade fin förmåga att gå från att vara en uppretad grizzlybjörn till en glad och koncentrerad lydnadshund. 9.5 på plats och 10 på sitt var en bra början. Sedan startade vårt lydnadsprogram med en nolla. Första momentet var apportdirigering och oturligt nog fick vi vänster, något som gav alla med den lottningen problem eftersom rutan i kvalet utfördes på samma plats och hundarna sprang för långt till vänster. Lyckades dirigera om men det blev för många kommandon. Efter den starten var det ju liksom kört och resten av programmet gick hyfsat men det spelade ju inte så stor roll.

Överlägsen vinnare blev nordiska mästaren Maren Teien från Norge, före bästa svenska ekipage Nina med skoj och ett ryskt ekipage . Ytterligare ett svenskt ekpipage hamnade på poängplats och det var Lena B med Tease som blev 6:a!

Ryska VM:3.ans häftiga fjärr med låsta framben!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.