Citat

Negativt straff och time-outer är effektiva! Men för att kunna utnyttja dem måste det också finnas en grund av träningsglädje, belöningskvalitet och samarbete. Om inte hunden vill ha belöningen, blir den ju inte direkt påverkad av att den försvinner. Om hunden upplever träningen som tråkig eller obehaglig, hjälper det knappast att vi ger den en time-out från den. En annan viktig del är känslan vi har i träningen. Hur är din egen attityd när du använder dig av negativt straff? Jag använder negativt straff i min träning, mycket och gärna. Det är en del av leken vi leker ihop. När jag tränar mina hundar tänker jag ofta på lekar, spel och sport. Lagom utmanande, fantastiskt roligt, man vinner inte alltid men man har alltid kul och det är bara ett spel.”

Delar av ett inlägg från klickerklok, jag tycker sista meningarna är så himla bra, och många skulle tjäna på och tycka tillexempel lydnadsträning var så mycket skojigare om de inte såg så gravallvarligt på sin hundträning! Även kloka ord om användning av negativt straff och time-outer.

2 reaktioner på ”Citat”

  1. Jenny & Elba

    Mycket klokt! Varför är det så lätt att glömma att det bara är på skoj? En bra påminnelse om vad det egentligen handlar om :o)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.