Clinic 1-2.2 2014 på Kungsörs hundarena


naiv

 

Årets höjdpunkt för tävlingsintresserade- en clinic om tävling med ett supergäng av de absolut främsta inom sporten! Tillsammans har de nått enorma framgångar i bruks, lydnad, IPO, mondioring mm.

Föreläsarna kommer under föreläsningarna dessutom att att visa praktiskt med egna hundar.

Läs och se mer om föreläsarna och info om anmälan längre ned på sidan. Antal deltagare är begränsat så anmäl dig i tid! Fullbokad, ny chans ev i november om några inte betalar in! Platser läggs i såfall ut här igen!

naiv

Lördag 9-12

Siv Svendsen

Det ska vara superskoj att träna är Sivs devis i hundträning. Och det kommer du att få se massor av i denna föreläsning. Jag känner Siv som den som hela tiden utvecklar sin träning och sina ideer och aldrig fastnar i gamla hjulspår.I år har Siv blivit Nordisk mästare i mondioring och fick silvermedaljen i Norska mästerskapen i lydnad.

Drømmen om eliten

Veldig mange drømmer om å komme opp på et høyt nivå og konkurrere med sin hund, men ikke alle får det til. Hva er det egentlig som kjennetegner de som lykkes og hva trenger man egentlig for å nå målene sine? Noen sier at veien til eliten er vanskelig og utfordrende. Jeg sier at veien til eliten kan gjøres morsom, og ikke vanskelig i det hele tatt.Bli med på denne forelesningen og se på treningen din med helt nye øyne, jeg lover du kommer til å bli engasjert, motivert, inspirert.

For det skal jo være gøy å trene hund. Nei vent, det skal være kjempegøy å trene hund!

Se Siv i action 

 

Lördag 13-16

Carin Bengtsson

 Måste man ha många års erfarenhet för att nå toppen? Eller finns det andra väger fram? Vallhunden Lyxa och Carin har under sina första år i lydnadseliten visat att med klara mål och tydlig struktur kommer man långt. 2 silvermedaljer på ekipaget första två SM samt 6:a på sitt första VM är mycket imponerande. Hur Carin tänkt och gjort kommer du att få veta mer om!

”Visioner  & målbilder –  en KUL resa”

Mitt tänk kring hundträning handlar bland annat om visioner och fastställande av målbilder och måluppfyllelse. Jag ser hundträning som en fantastisk kul och oändlig resa där visioner är en viktig del. Att just ha KUL är för mig en förutsättning för att vi som team, jag och min hund, skall utvecklas positivt och ordet har även innebörden Kriterier – Utveckling – Lära. För mig är det naturligt att arbeta med olika metoder och i hundträning arbetar jag efter en egenutvecklad PGA-metod vilket ger mig drivkraft att hela tiden ha som mål att utvecklas.

Se Carin i action:

naiv

Söndag 9-12

Kjellaug Selsaas

Synnöve Matre

Möt ett av Nordens mest framgångsrika team som varit med länge och hela tiden utvecklats på ett sätt som gjort att de aldrig tappat greppet om vad som krävs för att nå toppen. I år vann Kjellaug årets Lydnads VM och det var inte första gången. Hur har de lyckats så bra med alla sina hundar? Du kommer att få många ledtrådar här.

 Meeen, han går ju så bra på träning…..

 

Nå gleder vi oss til 1-2 februar! Vi har trent hund sammen i over 20 år nå, flere ganger i uken – i alle disse årene. Sammen har vi jobbet oss fremover fra et ganske labert nivå, og stadig oppover. Sporten har utviklet seg enormt disse årene – og de prestasjonene vi hadde som brakte oss til VM i 2000 ville knapt rukket noen veg i dag.

 

Vi jobber med border collies (Kjellaug) og golden retrievere (Synnøve). Treningsfilosofien vår har stadig utviklet seg, vi har lært – og lærer ennå – nye saker hele tiden.

 

Vi har våre metoder og teknikker for å lære inn øvelsene – og deretter ‘styrke’ dem slik at hundene er veldig sikre på sine momenter.

 

I tillegg så er vi opptatt av hvordan hundene opplever treningsituasjonen i forhold til konkurransesituasjonen – er det veldig stor forskjell – og hvorfor? Hvordan kan vi jobbe for at hunden skal ha den samme positive forventnigen og ‘feelingen’ på konkurranser – som den har på trening? Hvor ligger den store forskjellen på disse to situasjonene, og hva kan vi gjøre for å hjelpe hunden med å takle den? Dette kommer til å ha hovedfokuset under vårt innspill på seminaret!

 

Vi gleder oss!

 

Kjellaug & Synnøve

 

Här kan du se dem i action!

http://vimeo.com/73921058

 

 

Söndag 13-16

Towa Lindh

Med sina Hollänska herdehundar har Towa haft stora framgångar i både bruks, lydnad och IPO. I år blev hon för tredje året Svensk mästare i skydd. Towa visar hela tiden upp hundar som verkligen kan prestera när det gäller. Hur tänker hon och hur gör hon kommer du att snart få veta!

Att lyckas på tävling!

Det finns flera tusen sätt och metoder att träna hund på. Jag ska i denna föreläsning försöka förmedla till er mitt sätt att se på hundträning. Själv använder jag mig av fler sätt och metoder i min egen träning, men har ett grundtänk som bygger mycket på att få en hund som är trygg och säker på sina uppgifter och känner igen mig i de tävlingssituationer som vi kommer stå inför.

Vi kommer att gå igenom träningen från valp och vardagslydnaden till den färdiga tävlingshunden.

-Varför fungerar det så bra när jag tränar, men inte på tävling? -Hur ska jag få min hund att vara mer ”med mig” på tävlingsplan?

Ja, det är några frågor jag hoppas ni ska få svar på under den här dagen!

Här kan du se Towa i action

Så här anmäler du dig:

 Fullbokat

 

Varmt Välkommen till kanske årets mest spännande arrangemang!

4 reaktioner på ”Clinic 1-2.2 2014 på Kungsörs hundarena”

 1. BOURA Else-Marie (Mia)

  Hej Maria Brandel,
  Jag heter Mia Boura och bor pa Nya Kaledonien,Jag har en väninna(Syssi Despretz) som bor i Frankrike och har gatt en kurs för dig. Jag skulle väldigt gärna vilja ha kontakt med dig personligen, per telefon,Email etc. Kan du tänka dig att komma till Nya Kaledonien? Jag är väldigt intresserad av kursen Clinic 1-2.2 2014 på Kungsörs hundarena, finns det plats som askadare utan hund?

  Om jag kan komma iväg!

  Med vänlig hälsning
  Else-Marie (Mia) BOURA 
  Présidente C.C.D.
  Club Canin de Dumbéa
  Nya Kaledonien
  miaboura@gmail.com
  tél: + 687 833081

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.