Finland nästa

2f5q19031.JPG

I morgon är det äntligen dags för avresa mot Finland och Ylles första landslagsuppdrag. Det känns både spännande och kul. Ylle har känts fin på träningen men det är svårt att sia om hur det fungerar med mycket mer störningar runt omkring. Ylle är ju fortfarande bara en liten pojke… Fredag em inhåller ett kort träningspass för alla lagen på arenan. Inte särskilt mycket mer än att känna på underlaget eftersom varje lag har en halvtimme till sitt förfogande. Det ska bli intressant att se de andra lagens träning även om den är kort! Nåväl tävlingen går till så att på lördagen är det platsliggning, och två omgångar med moment (1. Fritt följ, inkallning med stå och ligg. 2. Fjärrdirigering och apporteringsdirigering) På söndagen är det sitt i grupp och sedan momenten( 3. Gå runt rutan, vittring. 4. Rutan, hoppapport) Alltså kommer vi att göra två moment i taget- jag gissar att detta upplägg är mkt publik vänligt( undrar om man skulle kunna göra ngt liknande på någon av klubbens tävlingar fast förstås på en dag, mer action för de tävlande att få gå in flera gånger och som sagt mer publikvänligt) Med andra ord behöver man vara mentalt förbered på att ladda om ett antal gånger under helgen. Jag hoppas ha tillgång till nätet på hotellet i så fall kommer det rapporter.

För er som väntar på min kursplanering inför 2009 kan jag rapportera att jag inte kommit så långt hitills. Förhoppningen är att den ska bli klar kommande veckor. Både vad det gäller kurser här på Skogsborg och externt.

23 reaktioner på ”Finland nästa”

 1. Katarina & Fixa

  Vi håller alla tummar och tassar för er i helgen. Kör hårt och komihåg att ni är bäst!

 2. Ett stort lycka till ”over there”!
  Heja, heja!

  Jag följer din blogg med spänning. Har hört mycket gott om dig och dina träningsmetoder, men har själv aldrig haft nöjet att träna för dig, vilket jag hoppas blir av. Kanske till våren!

 3. Håller tummar och tassar här med!!!
  Det vore onekligen häftigt med ett sådant upplägg på en vanlig lydnadstävling, har aldrig förstått varför lydnaden och brukset måste vara så konservativa… Vore kul att få testa någon gång.
  LYCKA TILL!

 4. Stort lycka till, lillebrorsan! Klart att du även kommer att fixa störningarna galant – ställ in dig på att det vimlar av mumintroll på och utanför planen så har du inget att bli förvånad över. Ut och röj och visa hur lydnad med glädje och action ska se ut när det är som bäst!

  Hejdå / I-or

 5. Så spännande!!
  Stort lycka till nu!

  En positiv sak måste väl vara att det går att få till belöningar flera gånger under tävlingen?

 6. Karin Sundell

  Heja Maria & Ylle! Får gåshud, det är så häftigt att Ylle-pojken och IDOL-Maria skall ut på äventyr ; )
  HEJA HEJA!
  /Karin & Lollo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.