Föreläsningar och kurser

Just nu har jag en rätt intensiv period med främst föreläsningar och en del kurser. För vallhundsklubben har jag haft en föreläsning om inlärning/träningsplanering och att bli en bättre tävlingsförare och för brukshundklubbens lydnadstalanger har jag haft en föreläsning om att prestera på beställning och en träningsförmiddag i samma ämne. Det är kul att planera för föreläsningarna, framförallt därför att man får strukturera sina tankar och försöka sätta ord på tankarna. Ofta kommer jag på olika delar jag själv behöver träna och utveckla. Nästa vecka ska jag sätta mig själv i träningsläger för att bli bättre på att fokusera i träning och i övriga livet. Mina tankar far allt som oftast åt alla håll och kanter utan någon direkt styrsel. Jag har hittat ett träningsprogram som utgår från österlänsk visdomsfilosofi(jag vet- det låter skitflummigt, men jag har ju knappast nåt att förlora genom att testa- eller hur?!) Varje fall går det ut på att göra övningar varje dag i 21 dagar. De flesta övningar påminner om konkreta övningar inom ämnet mentalträning. Jag är inte övertygad men rapport kommer.

Talanggruppen var ett gäng otroligt engagerade tränare på väg uppåt i lydnaden.  Denna gång var ovanligt många raser representerade, vad sägs om Rottweiler, Risen, Lagotto, Springer spaniel förutom ett gäng reterivers och vallhundar. Jag tycker talanglägren är en superide, där folk från hela landet får träffas, träna och förhoppningsvis få en massa inspiration och ny kunskap med sig hem. En eloge till Anders Kjernholm, Lotta Linusson och Anders Sjöstrand som lägger ner massa tid och engagemang på idell basis för att landslagsläger och talangläger ska bli så bra som möjligt. Jag tror att hela lydnads- Sverige faktiskt har fått en kick av detta!

I veckan är det dags att hämta valpen- spännande och kul. Jag måste komma på ett namn, jag behöver förslag på vad hon ska heta, hjälp mig gärna – och ja, det blev en tik!

418854_349000725130804_100000626383238_1072139_1462073164_n

3 reaktioner på ”Föreläsningar och kurser”

  1. Bedårande valp! Ulla kanske? På temat ull och Ylle då alltså ;O). Eller ngt mumintroll – på temat Yllet – Tofslan eller Vifslan? ;O) (Går inte att uttala, jag vet, men väldigt sött).

  2. Vi ska åka upp på fredag fm och är väl uppe nån gång efter 13-14 tiden….sedan stannar vi i Norge till söndag fm troligtvis…ska bli spännadne att bo på hotell med valparna (vi tar den andra hanen med till den andra köparen) och våra ”gamlingar” …. eller *NOT* 😉

  3. Så söt! Ganska lik Rut när hon var liten. Du kan få ta det namnet om du vill 😉 Lycka till med den lilla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.