Glad påsk

Glad påsk alla läsare! Här rullar livet på 190 knyck, det är alltid mycket att göra men våren har en tendens att bli extrem på alla fronter. Jobb, träning, tävling, gårdens alla projekt, lamning ja name it! Med många bollar i luften får man en och annan i huvudet men som tur är finns det några som alltid hjälper till och räddar bollar på vift. Vete tusan hur det gått annars… Stressigt men måste erkänna att jag inte är någon person som trivs med att gå på tomgång, så mitt i allt finns många härliga stunder.

Vi tränar på förfullt och som tidigare nämnt borde jag snäva in mig och satsa fullt på brukset eller lydnaden. För att helt enkelt ha tillräckligt med träningstid. En förståndig person hade gjort en bra plan för längesedan men istället för att göra det har jag tränat allt mer vallning. Alltså en tredje gren som kräver sin tid, tycker ju alla tre är så kul och kanske lösningen är att sänka ambitionsnivån lite på alla tre. För själva grejen är ju att hundträningen är givande och utvecklande, jag har nog stirrat mig lite blind på resultaten. I vallningen går vi just nu en IK 1 kurs, bra träning och bra coaching. Vi har ochså varit till Ragnhild en del och tränat- som vanligt är familjen Larsson mkt gästvänliga och det blir massor med bra träning. Sist på riktigt springiga tackor. Ylle och Tindra fortsätter att utvecklas fint och jag tar tillbaka nästan allt jag sagt om Ylles bristande talang bland fåren- jag gillar honom allt mer som vallhund. Både Ylle och Tindra har bra djurkänsla och är relativt okomplicerade att träna i vallningen.

På bruksfronten tränar vi på med främst spåret och lydnadsmomenten- Ylle känns mer stabil än förra året, både på spåret och uppletande. Lydnadslydnaden är främsta målet att träna så mkt som möjligt i störande miljöer och det har vi kommit igång bra med. Och upptäckt att det inte bara är hunden som behöver träna på att vara koncentrerad när det är mkt runt omkring…

Än en gång – en riktigt skön påskhelg!

p1010014

p1011128

3 reaktioner på ”Glad påsk”

  1. Äntligen, tar du tillbaka detta med Ylles bristande talang. jag slår vad om att du kommer att vinna en hel del med honom i vallning. Nästan att jag kan lova att äta upp min hatt,kanske något mer lätt tuggat som en godishatt, om det inte går bra i vallning med honom. Glad påsk.
    Maria

  2. Så sköööönt för Ylle att äntligen få sitt erkännande! Och roligt att höra – det ska bli så skoj att se dem på kelpiemästerskapet! (om inte förr, du har fortfarande din stående inbjudan när du kursar eller annat i närheten)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.