Hemma igen

Tack alla ni som grattat oss på sidan och via SMS. Resan hem gick på ett kick, otroligt nog, trodde att det skulle bli en mardröm att köra genom Tyskland på kvällen och natten efter prisutdelningen. Dagarna har varit otroligt hektiska, börjat vid 4.30 tiden och slutat vid 22.30. Kanske därför var det lätt att slumra i bilen, jag sov till 24 och körde sedan mellan 01.30 och 05.30. Konstigt nog har jag  inga problem att köra under vargtimmarna. Fast största delen körde Nils- det är jag tacksam för, speciellt i centrala Bratislava. Hursomhelst snabbt och enkelt kom vi hem.

Tusen tankar snurrar i huvudet efter detta äventyr. Trevligt som tusan har det varit, alla i laget och medföljare har varit sååå bussiga och hjälpsamma. Jag känner mig otroligt glad över min insats. För en gångs skull lyckades jag vända två underlägen. Det är normalt min absolut svagaste sida som tävlingsmänniska. Jag tappar gärna sugen och slutar anstränga mig om det inte flyter på under tävlingar. Efter vår misslyckade träning hade jag mest lust att sno bilnycklarna och åka hem. Istället tog jag mig i kragen och gjorde en plan för kommande dagar med inplanerade träningspass i tomma utställningsringar  på morgonen och på eftermiddagen. Jag försökte leka mycket och försökte lägga upp övningarna så att Ylle klarade dem trots all störning runt omkring. Så det blev tre bra träningsdagar i mycket störande miljö. För varje dag blev det bättre och bättre och vårt sena startnummer blev en riktig vinstlott.

Jag gick en långpromenad innan vi skulle starta, då verkade Ylle lugn, nästan lite loj. På uppvärmningen slutade han vara loj och var mer åt det halvgalna hållet…Jag blev nervös och visste plötsligt inte hur jag skulle få honom lugn igen. Det var trångt och jobbigt att vänta i smeten innan vi skulle in på plan. Det kändes inte riktigt bra och jag beslöt mig att gå lite saktare än vanligt på fria följet- dumt såklart att ändra ngt så drastiskt. Ylle kände inte igen min gång och han hade fullt upp med att hålla rätt på alla på planen. Bägge två gjorde en rätt kass insats tycker jag…Ju sämre det gick desto mer försökte jag kompensera…Desto mer tokigt såg det ut.. Suck..Gårutan var han irriterad över något i rumpan och höll fortfarande för mkt kontroll på omgivningen. I vanliga fall brukar jag sluta jobba efter en dålig inledning men för en gångs skull lyckades jag ta mig i kragen och fortsätta jobba. Sedan flöt allt på riktigt bra- Ylle kom mer och mer in i programmet och till min stora stora glädje rörde han sig riktigt bra på mattan. Träningen dagarna innan hade helt klart lärt honom att hålla reda på benen. Vårt program räckte till dagsseger och tillsammans med Lena och Lotus var vi de enda med förstapris den dagen. Sammanlagt blev det 11 första pris på 75 starter- de flesta hundar var duktiga men störningarna och en stenhård bedömning gjorde uppgiften mkt mkt svår. På fredagen delades 6 förstapris ut, på lördagen och söndagen sammanlagt 5. Av dessa 5 ekipage var faktiskt 3 svenskar(lillemor, Lena och jag)- det var riktigt kul tycker jag.  Här kan du se resultaten 

Grattis Finland till ännu ett lagguld och grattis Norge till ett lagbrons. Tävlingsledningen hade placerat Norge längre ner i lagtävling men Karin vår resultatguru var framme och talade om att de minsann hade räknat fel.

Grattis Frankrike till seger, Norge till silver och Finland till brons individuellt.

Svenskarna placerade sig:

5.a Maria& Ylle

6.a Lillemor& krollie

10.a Lena& Lotus

12.a Mona & Marwin

18.e Diana & Zack

50.e Anders& Oki

9 reaktioner på ”Hemma igen”

  1. GRATTIS MARIA OCH YLLE! VI ÄR HELIMPONERADE AV ERA INSATSER. TÄNK VAD LÅNGT YLLE HAR KOMMIT I SITT RELATIVT UNG LIV. SUPERGRATTIS!! MARIA,JAIKO OCH UZZE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.