Kombinerad kurs o träningshelg

Fortfarande är det en ganska arbetsintensiv tid. Kurserna avlöser varandra och i helgen var jag på Alfa hundcenter och hade en brukslydnadshelg. Trevligt gäng och fint ordnad kurs. Hur skönt som helst att vara inomhus när vädret var så himla ruggigt. Lotta var med så vi passade på att träna massor i Gits fina inomhuslokaler. På fredagskvällen tränade vi fram till 24 och klev sedan upp 6.30 på lördagen för att hinna träna innan kursen startade. Samma sak på söndagen. Det blev nästan som ett träningsläger. I vanliga fall tränar jag nästan aldrig i anslutning till att jag har kurs själv. Av den enkla anledningen att jag ofta är för trött för att kvalitén på träningspassen ska bli tillräckligt bra. Men ett sådant här tillfälle kan man ju inte bara missa just nu. Jag önskar att vi hade något liknande på nära håll för vilken skillnad det blir under den här årstiden om man åtminstone kan lägga en del av träningen inne. Vill du boka träning på hundcentret kan du göra det här

Jag fokuserade mest på fria följet och inkallningen- både har helt klart blivit bättre. Fria följet börjar kännas riktigt bra- hoppas hoppas att det följer med i tävlingssituationen- det är ju inte helt givet. Före nordiska har vi tre pass till med inomhusträning inplanerade. Det blir nog ganska lagom för att Ylle ska vara väl förbered inför nordiska mästerskapen näst nästa helg. Jag har anmält Ylle till vallhundsprov i december så vi får nog försöka få till några vallpass också. Först kändes det lite onödigt att riskera något inför nordiska men den här årstiden när det blir lite mindre bruks och motion verkar Ylle må riktigt bra av lite mer grovarbete. Han blir aningen lugnare i lydnaden, det skadar ju inte direkt.

Tindra tränar inför sin debut i elitlydnad, fortfarande en hel del på detaljnivå och det ser riktigt fint ut så här långt.

 

5 reaktioner på ”Kombinerad kurs o träningshelg”

 1. Hej! Jag håller tummarna för dig och Ylle på NM och hoppas ni får en go känsla redan i fria följet, men – annars vet du ju hur man gör för att komma igen!!!!

  Hälsa Lotta och önska henne lycka till på debuten, jag antar att hon tänkt sig Ludvika men tyvärr kommer jag inte vara där och tävla så jag håller tummarna för henne också.
  Kram från Ditte och Abby

 2. Helena Lindholm

  Hej! Tack för en bra helgkurs. Jag är väldigt nöjd med både dig och Cirkus Skipper!! Jag höjde ribban, tog smällarna och det blev ju riktigt bra. Skipper växte åtminstone en decimeter på dessa dagar. Begreppen tävlingsträning och kedjning har blivit betydligt klarare för mig. Många bra tips och klokheter – jag har att göra långt tid framåt! Roligt också att träffa Lotta och Talang-Tindra igen! Lycka till på nordiska!

 3. Tack så jättemycket för en lärorik och inspirerande kurshelg!

  Stort lycka till på NM och lyckosparkar även till Lotta och Tindra på elitdebuten:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.