Kreativ träning i Norge

Just hemkommen efter några kul dagar i Norge. Tillsammans med Siv Svendsen hade jag ett sommarläger på kreativ hund som inleddes med en föreläsning som följdes av fyra dagar träning. På förmiddagarna hade vi olika teman som vi tränade efter och eftermiddagarna vigdes åt det som deltagarna själva ville träna. En av dagarna hade vi temat kreativ träning- en av mina favorit teman som hänger med från tiden då jag tränade mest bruks. Det handlar om att träna på det man kan där man är. Inte låsa sig vid att det måste finnas en speciell plats utan att med lite fantasi utnyttja möjligheter som finns precis där man just är. Det är ju något jag verkligen lärde mig när jag tränade räddningssök. Och ju fler ställen man prövar- desto fler kommer man på att man faktiskt kan använda. I slutet på filmen jag lagt ut ser du att vi står på en hängbro och hundarna sitter på en annan, på platsen fanns en massa olika slags broar över till andra sidan. Hade ju varit hur häftigt som helst att träna sök där och se vilka vägar hundarna hade valt- en simtur eller en bro?

Varje fall är tanken med kreativträning som ovan beskrivet, att se att det går att träna nästan överallt, olika platser och miljöer tränar upp hundens kunskaper och för mig som förare blir det en bra test av mina momentrutiner- kan jag få hunden på rätt tanke och klara uppgifterna på första försöket även om platsen ser helt annorlunda ut än bara en gräsplan?

På filmen ser du lite vad vi använde- en stor utomhus scen, en lååååång inkallning, därefter direkt ett stadgemoment nedanför en trapp. Broar av olika slag och bullrig miljö. Låt dig inspireras.

 

 

 

2 reaktioner på ”Kreativ träning i Norge”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.