Landslagsuttagnings tävling i lydnad

7e2f60841.JPG

Efter ett par månader av brukslydnadsträning dammade vi av lydnadsmomenten i veckan för att åka på lydnadstävling i Jönköping som ochså var en uttagningstävling för lydnadslandslaget. Jag var tveksam till att åka därför att vi vid tidigare längre uppehåll tappat en del kunskaper. Men det märks att lille Ylle börjar bli större för denna gång kändes det som det mesta faktiskt fungerade som när vi tränade innan lydnads-SM.

Jönköpings BK visade sig vara en mycket trevlig klubb, fina omgivningar och proffsiga arrangemang. 15 hundar var anmälda i elit, gruppen startade 9.00 och var klar straxt efter 13.00 föredömligt flyt! Lydnadsplanen låg nedanför en slänt och var därför mycket publikvänlig och ganska störningsfri. Det var under dagen ganska mycket publik och det var en tävlingstämning jag inte upplevt på länge förutom på SM. Många av Sveriges topphundar i lydnad fanns på plats, kul att bara kika! Tyvärr fick jag ett sent startnummer(14), det är så mycket roligare att vara publik när tävlingen är avklarad för egen del. Vår uppvärmning var tyvärr kass pga lite struliga omständigheter, det märktes sedan främst i fria följet som jag inte alls var särskilt nöjd med. Sedan gick det bättre men jag upplevde att vi inte fick så höga poäng, grejen var att jag inte tittade på betygen förutom på några moment jag råkade se. Tydligen såg jag då bara de moment vi fått lite neddrag på för slutsumman visade sig vara 310.5 poäng. Exakt samma summa och exakt samma betyg som på vår förra lydnadstävling (klart o tydligt vilka moment jag bör träna på alltså, först blev jag lite irriterad på mig själv eftersom mitt mål är att det inte ska ha samma fel flera gånger på raken men sen kom jag på att jag har ju bara tränat bruks då kändes det lite bättre….)

Resultat på tävlingen:

1:a Brainwaiwes Krollie 313

2:a Ylle 310.5

3:a Kelligårdens Avancerade Ammie 307.5

4: a Fugelsangs Attractive Nico 304

5:a Basco (kommer inte på kennelnamnet men han är en Kelpie) 301.5

Grattis till er och till alla andra som gjorde fina insatser på tävlingen!

Ylle har gjort ännu en kanoninsats – under året har han inte gjort någon dålig tävling  i lydnad  poängmässigt. Däremot har känslan i programmen varit bättre och sämre. Det är något vi ska jobba med att hitta en riktigt bra känsla så ofta som det bara är möjligt!

Tack Lotta för god hjälp o trevligt sällskap under tävlingsdagen!

10 reaktioner på ”Landslagsuttagnings tävling i lydnad”

 1. Wow, så ni kom iväg!! Grattis vad BRA NI ÄR!!!
  Tack för 2 kanonbra dagar i Nyköping

  Ha det så bra
  Petra

 2. Katarina med BCvalpen Fixa

  Wow, vilka poäng. Stort grattis från kursdeltagarna från i sommras!

 3. Tack Maria! Ja, det känns som en bra början för oss. Men det finns mycket att slipa på och – som du så riktigt skriver i din blogg – att hitta känslan är såååå viktigt.
  Ser fram mot att följa din och Ylles framfart på tävlingsbanorna. Tycker han är en häftig kille! 🙂
  Ha det gott – vi ses och hörs säkert!
  Heléne, Mick & Tiger

 4. Ack, vad dugliga ni är du och Ylle!! Lever Jim? Själv tränar jag på med Zaffran vilket går ganska så bra men någon tävlingsstart har vi inte i sikte – tänkte vara hyggligare mot henne än jag varit med Bosse och förbereda henne inför tävling också och inte bara träna hemma på gräsmattan…. Ha de/ET

 5. Grattis till en kanonrunda i söndags. Din hund är verkligen så häftig att titta på. Vilket fantastiskt ekipage ni är. Lycka till framöver med era tävlingar.
  Kram från oss

 6. Hej Maria o Ylle! En kanonrunda gjorde ni, tyvärr såg jag inte mycket av den eftersom jag hjälpte Lena o Basco som skulle starta efter er, men rapport från Kjell att det såg mycket bra ut.
  Kramar från oss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.