Landslagsuttagningstävling igen

7e2f13761.JPG

Idag var det dags för ytterligare en lydnadstävling. Denna gång i Norrköping. Några av Sveriges bästa lydnadsekipage fanns på startlistan eftersom den räknas som en uttagningstävling för landslaget. Vi drog startnr 4 och fick rätt kort tid för uppvärmning. Jag har länge känt att vi haft en fantastiskt flyt på våra lydnadstävlingar och vis av erfarenhet känns det ibland som att för varje lyckande kommer man närmare en mindre lyckad tävling. Under uppvärmingen kunde jag konstatera att det låg mycket nära till hands att det skulle hända idag. Under veckan som gått har vi tränat ganska lite och det märktes för taggad var bara förnamnet på Ylles sinnesstämning. Jag fick inget riktigt grepp om honom och när vi gick in på planen kändes det som att försöka hålla rätt på en flock vilda mustanger. Jag var slarvig nog att gå in där hunden före kom rusande- det gjorde honom inte direkt lugnare. Nåväl fria följet var inget vidare denna gång heller, jag beslöt mig tidigt för att inte släppa honom en sekund mellan momenten och såg därmed heller inte ett enda betyg. Vi hade några småmissar här o där men hör och häpna – han höll ihop ganska bra trots att han var så het. Jag kände mig lättad när det var över utan att mustangerna spidit sig över hela området. Våra poäng visade sig vara riktigt bra 304 p. Det räckte till en förstaplats och vi har därmed ett snitt på drygt 308 inför nästa års SM. Härlig känsla- Ylle är verkligen en suveränt duktig och pålitlig liten gosse(mustang).

Dagens resultat

1. Vallmyra Ylle 304

2. Vallhunden Marwin 303

3. Brainwaiwes Krollie 296

4. Tazzemarkens Tazz 294

5. Lotus 290

6. Wyallas Basco 288

Efter tävlingen åkte vi till Katrineholm för att kolla på Ylles halvbrorsa och bästa träningskompis Vallmyra Trix som tävlade högre klass sök. De hade gjort söket och uppletande med bra resultat och vi hann lagom dit för att se lydnaden. Den såg verkligen jättetrevlig ut- bra betyg på allt utom krypet och det bästa av allt- Trix har en underbar attityd på planen- och är numera elithund i söket. Himla kul för vi har under hela hundarnas grundträning prioriterat det här med arbetsattityd och det har verkligen gett resultat tycker jag efter denna dag!

9 reaktioner på ”Landslagsuttagningstävling igen”

 1. Lotta & Yngve

  Grattis ännu en gång till en fin prestation. Va kul att det går så bra för Vallmyra hundarna!!

 2. Ojoj, GRATTIS till ännu en kanontävling!!! Ni är ju helt fantastiska ni…
  Skulle vara kul att få gå en kurs för dig, ni är ju grymma.
  Kram från oss

 3. Grattis igen, lille Ylle! Jag känner väl till den där känslan innan när det är svårt att hålla hela tassar, svans och mule i styr – det bara spritter i hela kroppen. Det värsta är att apan man tävlar med också blir lite konstig när man uppvisar det beteendet och då ska man hålla reda på honom också… Duktigt av dig att ändå kunna fokusera så bra så att det blev så fina poäng som det blev.

  Hejdå. /I-or

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.