Lungt på bloggfronten

Just nu är det lugnt både på blogg och på träningsfronten. Helgen som var tillbringades i Göteborg med julklapps shopping, god mat, sovmornar, ja allt sånt man gör alltför sällan. Hundarna var hemma, sambon har vid det här laget lärt sig att chansen att jag inte hittar en skog att spåra i , en fin plan att träna lydnad på, ett gärde perfekt att köra uppletande på eller ett får att valla på är lika med noll. Stämmer nog faktiskt men just nu blir det inte mkt tränat, mest pga av kylan. Önskar verkligen att vi haft ett bra ställe inomhus att träna på den här årstiden. Tycker det är svårt att få bra kvalitet på träningen när jag fryser hela tiden. Tror att jag egentligen var ämnad för något varmare land. Efter som värme upptar en hel del av mina tankar just nu hamnade jag bland nedanstående foton med en härlig historia till!

Skrivandet går framåt men inte riktigt i den takt jag önskar- men det är himla kul att fundera runt hur man tänker egentligen om olika delar i träningen och sedan försöka få ner det i ord och text. Kommer att lägga ut lite smakprov här på sidan längre fram!

Här ska jag hålla kurs första veckan i januari, en dag uppletande och en dag lydnad. Det finns en ledig plats.

 

Vi var i Sydafrika, på en öde strand, vi hade vandrat i timmar i havskanten på kritvita stränder. Vi var helt ensamma och hade inte sett en människa på lång tid. – Kan det blir bättre än så här, undrade sambon. Jag svarade att det var fantastiskt men det saknades en liten detalj- en hund- tänk att bara gå så här utan att ha en hund med sig. Tyvärr är det ett svårlöst problem menade sambon. Vi får nog nöja oss utan just det här.

 

p1010717_011

Men plötsligt från ingenstans fanns den där. För en sekund tänkte jag att jag kanske borde preciserat ras gällande min önskning. Men en schäfer var ju bra mycket bättre än inget alls. Ingen männsika fanns i närheten och den unga schäfertiken verkade vara lika glad som vi var för sällskapet. Hon slog följe med oss.

p1010801_01p1010725_01p1010749_01

Hon lekte och badade och följde med oss som hon alltid gjort det och alltid skulle göra det. Efter en lång dag på stranden kom vi tillbaka till bebodda trakter. Då ropade någon på henne och hon försvann. Den fina schäfertiken gjorde verkligen vår dag på stranden, en sån otrolig tillfällighet eller…..

8 reaktioner på ”Lungt på bloggfronten”

 1. Osannolikt att ni fick följe av en hund. Härligt!
  Ser med spänning fram emot din bok, hoppas du behåller inspirationen att tänka hund i kylan även om det börja ta emot att stå och frysa på lydnadsplanen. God Jul!

 2. Vilken story!! Olle verkar hålla med dig om kylan, alldeles för kallt för träning medan jag och Dagny (med lite mer norrländskt ursprung) är helt oförstående;)
  Tack så mycket för senast! Ha en riktigt God Jul och hälsa den fina tomten!

 3. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
  önskar
  Morra m familj

  Samtidigt vill vi passa på att gratta till alla fina resultat och fina titlar ni fått under året!
  Härliga bilder du bjöd på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.