Mot 2012

Börjar med att gratulera vinnaren i tävlingen om svårighter på tävling. Den som hade turen med sig denna gång är Christine Erlandsson från Ljungbyhed! Jättegrattis och jättetack till alla som bidragit med era erfarenheter otroligt värdefullt och intressant att läsa! Det finns verkligen många klurigheter runt det här med tävling!

2011 får väl sammanfattas som ett rätt bra tävlingsår för oss med SM i lydnad som high-light. Efter 1 fjärde placering och 2 andra placeringar kändes det skönt att få vinna- annars hade vi ju typ varit Sveriges bästa förlorare. Enligt uppgifter jag fått var dessutom vår segermarginal på 22 poäng den största någonsin på ett lydnads SM och det var fantastiskt kul att få till två riktigt bra rundor just på ett SM. VM startade ok, vi hade en hyfsad runda i kvalet som var den 5 bästa sammanlagt och bästa svenska hund i lagtävlingen där Sverige tog ett efterlängtat lagguld! Tyvärr inledde vi finalen med en nolla på apportdirigering och finaldagen var förstörd. På nordiska mästerskapen gjorde vi en kass insats med en alldeles för het hund, var bortrest veckan innan och det var ingen optimal uppladdning för Ylle precis. Får ta det som en viktig lärdom för kommande uppladdningar.

Under 2012 fortsätter vi att satsa på rankingtävlingar och de större lydnadstävlingarna, Ylle blir 6 år i år och har förhoppningsvis många goda år kvar i lydnadstoppen. Om det blir några brukstävlingar har jag ännu inte bestämt! Första veckan i januari ska Örjagårdens Yanka få valpar med min gamla hund Kogårdens Ex, Ylles pappa. Jag har länge varit sugen på att prova någon annan ras men dels behövs en ny vallhund på gården och dels är det en kombination som jag länge önskat, därför blir det ännu en working kelpie och rasbytet får vänta till nästa gång….Har lite ångest över hur jag ska hinna träna två hundar men det ska bli fantastiskt kul att ha valp igen-har ju haft långa uppehåll mellan alla mina hundar och därmed blir det ju inte valp särskilt ofta.

I nästa blogg ska jag uppdatera om hur 2012 kommer att se ut arbetsmässigt!

Ha ett riktigt bra tränings och tävlingsår önskar vi på Skogsborg!

263786_10150698683915641_767820640_19359355_6847681_n

Örjagårdens Yanka

pic_0006

Kogårdens Ex

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.