Ny sex- veckorsutmaning och målsättningar!

Den här helgen tog min 6 veckors utmaning slut. Jag har klarat att utföra det jag bestämt. Det känns riktigt bra både fysiskt och mentalt. Efter att ha ökat träningsdosen för varje vecka är jag mer vältränad än någonsin under januari och februari som normalt är sega om man gör all träning ute. Min energinivå har ökat markant, jag orkar och vill mycket mera. Men det är nog ändå känslan att jag vill,  jag kan och jag klarar att styra över min kropp som ger mest tillfredsställelse. Några av delarna kommer jag att fortsätta med och jag kommer att sätta upp nya utmaningar för kommande 6 veckor inom hälsa, hundträning och arbete. Jag har belönat mig själv med en present för varje vecka som gått och en liten större present när utmaningen var slut. Det ska jag fortsätta med- det känns bra-jag fattar hur viktigt det är med belöningar även för tränaren. Eller i varje fall för just den här tränaren. 

Jag tycker att det fungerar bra att ha process mål, dvs vad jag ska göra istället för att uppnå resultat. Gör jag det kommer ju resultaten av sig själva och för att uppnå mål är det ju viktigast att göra något regelbundet. Jag tror att många hundtränare skulle tjäna på att ha process mål istället för resultatmål. Jag upplever att många blir stressade när de inte tillräckligt snabbt når de resultatmål man satt. Det är ju ofta så i träning att vissa saker behöver kluras på och tränas i mycket större omfattning än man från början planerat. Det viktigaste i träningen är ju ändå att tugga på och göra sina övningar. Jag tror även att det är viktigt att utvärdera träningen med jämna mellanrum, utvärdera behöver man såklart göra efter varje pass men en mer omfattande utvärdering efter ett visst antal veckor ger många signaler på vad som behöver utvecklas och förändras. När det gäller vår egen tränareroll finns det mycket att utveckla på den här fronten- framförallt när det gäller känsla i träning o tävling! Det kommer jag att hålla en föreläsning och en träning  för SBKs talanggrupp i lydnad om någon vecka!

2 reaktioner på ”Ny sex- veckorsutmaning och målsättningar!”

  1. Såååå bra! Resultatmål funkar dåligt för mig… Lätt hänt att bli pressad, oinspirerad och på köpen en rätt risig tränare… Detta tänk ger ju så mycket mer! För eller senare kommer som sagt resultaten 🙂 Måste börja planera!

  2. Hej Maria!
    Vi kan ställa in oss på olika sätt att tänka framåt och planera. Problemtänkande, Prestationtänkande eller som du så klokt säger Processtänkande. Tycker du att det stämmer? skulle vara kul att höra din åsikt om det. Processtänkande utvecklar oss som människor utan att begränsa oss.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.