Nya lydnadsreglerna igen!

Glömde förresten skriva om två rätt omfattande förändringar som kommer med nya lydnadsreglerna. I det internationella reglerna tillåts löptikar tävla(de går sist) och det finns ingen regel mot att tävla med fler hundar samma tävling. Jag tycker bägge är bra för utveckling av sporten. Framförallt att löptikar inte missar kanske årets viktigaste tävlingar. Nu har jag hört på ryktesväg( så ta detta med en nypa salt….) att SM kommer att gå efter egna regler och inte följa de internationella i just dessa frågor. Vore väldigt synd om det stämmer för just dessa regler är enligt mig ett steg i rätt riktning. För visst vill vi väl ha de bästa ekipagen på SM även om de råkar tillhöra samma förare eller har oturen att få löptid just då?! På VM har ju varje år löptikarna gått sist, sista dagen och dagen efter i finalen har det knappast påverkat övriga deltagare. Jag är inte säker, men visst är det så att löptikar får starta på agility SM? Rätta mig någon om jag har fel! Jag hoppas diskussionen kommer upp även i brukset, i varje när det gäller SM och nordiska. Lite bökigare att arrangera men långt ifrån omöjligt.

Nya talanggruppen i SBK s lydnadssatsningar är uttagen: På länken här kan du läsa mer om ekipagen som kom med denna gång!

9 reaktioner på ”Nya lydnadsreglerna igen!”

 1. Vi har så i Finland att du nog får delta på FM med löptik, men bara med en hund/förare. Och det är idiotiskt!!! På kvaltävlingarna gäller detsamma.

 2. Jag och Thyra missade två lydnads-SM p.g.a löp. Kändes såklart urfånigt att inte få tävla med löptik på SM.

  Himla kul att man får starta med två hundar på samma tävling, så man slipper dra lott om vilken hund som ska få tävla när man anmäler : )

 3. BRA nya regler om hoppas dom även blir på sm…lite nyfiken på hur man löser en tävling med få startande och en person har två hundar ang gruppmomenten

  mvh ann

 4. Agility-SM får man starta med löptik. Stämmer fint! 😀 Snart även tävla på vanliga tävlingar också om jag minns regelrevideringen rätt…

 5. Maria Hagström

  Löptikarna gör alla delar sist. Brukar lösa sig med andra tävlande m tikar ställer upp för att det ska bli tre hundar!

 6. I den numera officiella rallylydnaden tävlar man med löptikar i alla klasser och så långt som min erfarenhet sträcker sig går det bra – i nybörjarklassen går de sist i övriga klasser är det upp till arrangören när de ska gå. Jag tycker det är bra att man har tagit det här steget när man gör en nytt sätt att tävla med hund officiellt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.