Nya tag!

Det har blivit dåligt bloggat ett tag, bokprojektet tog all tid och kraft samtidigt som jag har haft en hel drös med kurser. När boken väl var klar så stod massor av andra projekt på ”måste göras listan” Sedan kom SM och VM och så mitt i alltihopa har jag blivit fru Brandel. Men nu återgår livet mot det normala och mer bloggande ska det förhoppningsvis bli. Stora tävlingar väcker ju en hel del funderingar!

getattachment5

Just nu laddar vi för fullt mot bruks SM i Edsbyn i slutet på augusti. Någon lydnadstävling blir det möjligen ochså. Känner mig riktigt inspirerad och motiverad att träna och tycker att jag blir allt bättre på att få struktur i min träning. För min egen motivation är det viktigt att det hela tiden sker en utveckling och en förbättring i träningen. Det blir svårare ju äldre hunden blir men ofta blir träningen mer slentrianmässig med åren och det vill jag verkligen försöka undvika. Och som vanligt finns det många delar att bli bättre på, fick en liten aha upplevelse på VM där jag såg ett par ekipage som verkligen utstrålade självförtroende och fick återigen en påminnelse om hur träningsbart förarens eget beteende är och hur viktigt det är. Missen på VM svider fortfarande trots att jag vet att det var rent oflyt-Ylle trodde verkligen att det var rätt pinne. Tempoträningen på vittringen är vansklig- det vet jag och återigen hamnar man i dilemmat mellan flashighet och säkerhet. Jag föredrar ju flashighet och måste därmed lära mig att ibland få bita i det sura sura sura äpplet!

5 reaktioner på ”Nya tag!”

 1. Anki o Astrid

  GRATTIS! Hoppas Ni hade ett fint bröllop:-)
  Jag har nu läst Din bok och tycker den är RIKTIGT BRA! Sträck på Dig Maria, skriva kan Du verkligen. Bettan fick låna den i fredags.
  Vi håller på att träna små skogspinnar i blåbärsris:-) Tyvärr vimlar det ju inte av den varan i Skåne så jag kör sammanlagt 10 mil för att träna i några små remsor. Vitmossa och tjock grön mossa får vi visualisera för det finns inte. Hoppas vi ses i Edsbyn innan det drar i gång.

 2. Hej Maria! Har precis börjat läsa din nya bok i syftet att använda ”tänket” på min blivande schäfervalp! Förhoppningsvis kan vi kanske gå kurs hos dej framöver…
  Vilken gren ska ni tävla på bruks-sm? Jag ska dit o kika på valpens mamma som tävlar rapport!
  Önskar er lycka till med tävlingen o er fortsatta framgång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.