På Kurs med Jessica Svanljung del 2

På Jessica kursen deltog jag med Signe. Första dagen gick jag igenom alla momenten i elitklass förutom inkallningen och apporteringsdirigeringen. I dessa två moment har vi inte kommit tillräckligt långt för någon meningsfull status check. Men i de andra momenten fick vi bra feedback och bra information från utomstående ögon(Jessicas) på vad vi borde jobba vidare med. I vissa moment har vi kommit riktigt långt och de ligger på mer kedje och tävlingsmässig nivå men i andra återstår både mer detaljträning och få ihop detaljer till ett moment. När jag skriver om Signes träning i kommande inlägg ska jag försöka göra en lite nördig genomgång på hur det ser ut just nu i momenten.

Dag 2 valde jag att fokusera på korta tävlingsmässiga kedjor tillsammans med ingångar på planen från olika platser. Signe förvånade med att ha riktigt bra fokus i samtliga(nåväl kanske ni säger när ni ser filmen- men för att vara Signe är det bra- faktiskt). Jag tycker att en av de stora utvecklingspotentialerna i Signes träning är just fokus i ingångar och koncentrationsmoment. Men redan på tävlingen hade hon mycket bättre fokus i ingång och fritt följ än vad jag vågat hoppas på och det var ochså riktigt bra under kursdagarna. Jag har upplevt som hon inte mentalt riktigt orkat hålla fast i fokus och har tränat det med rätt okonventionella metoder. Som det verkar just nu har min analys stämt och orken har med träning förbättrats avsevärt. Jessica föreslog att jag skulle ha henne i koncentration i hela ingången istället för enbart när jag startar. Det ska jag nog ha- tidigare har det varit för länge för att det ska bli bra men nu ska det nog gå. I kedjorna såg jag ochså rätt tydligt att jag slarvat lite med stadgan och att hon behöver mer träning i att gå från fartmoment till fritt följ. I filmen kan du se några korta kedjor vi gjorde.

4 reaktioner på ”På Kurs med Jessica Svanljung del 2”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.