Flyt flyt flyt och en VM start!

Inför förra rankingtävlingen hade vi tränat mycket. Det kändes surt med nollorna när förberedelserna kändes bra. Jag funderade lite på vad jag skulle sagt till nån annan som varit samma situation och det hade varit att har du tränat bra och mycket får du tillbaka det-om inte förr så senare. Bit ihop och fortsätt träna. Och med tanke på varsom skulle komma på nästa ranking stämde det verkligen, många saker har blivit mycket bättre och den här gången blev det inga större missar. Inför denna ranking hade vi tränat ännu mer -först i Kalmar på guldhundenarena där jag och Carin hade en litet läger. Vi gick igenom alla delar och moment, tränade massor och analyserade och utvärderade ännu mer. Sedan fortsatte det med en träningshelg med vårt vinterträningsgäng och en intensiv träningsvecka precis innan tävlingen. Vi hade också en clinic där vi blandade föreläsning med tävlingsträning av våra egna hundar inför publik för att försöka ge våra hundar bästa möjliga förutsättningar. På fredagen konstaterade vi att vi tränat så mycket att vi förmodligen låg på max vad gäller träningsmängd och tog en lite lugnare dag med färre träningspass. Carin och jag har ofta träffats och tränat mycket inför viktiga tävlingar men detta var nog rekord i träningsmängd. Vi var båda nyfikna på hur hundarna skulle prestera efter så pass mycket träning. Det ger ju så viktig information till hur vi i framtiden ska förbereda oss för stora tävlingar. Carin och jag är oerhört lika på den fronten-vi är passionerat intresserade av ämnet hur man presterar bäst på tävling. Ett ämne som innehåller oerhört många delar och där träning och förberedelser inför tävling är en av alla delar som vi jobbar med. Hursomhelst visade tävlingen att vi i alla fall inte rasat över gränser där för mycket träning leder till sämre prestation. Alla våra tre hundar gjorde fina prestationer och placerade sig som 1, 2 och 3! Riktigt riktigt kul och vi har fått med en massa bra information hur vi fortsättningsvis ska ladda hundarna inför viktiga tävlingar. Och den intensiva träningen har ju också lett till en hel del förbättringar i programmet.

IMG_0820

Den största överraskningen var att Signe vann. Detta var hennes andra elittävling och vår resa har ju inte direkt varit i medvind. Signe är självständig-envis och verkar ständigt ha en egen agenda på vad hon tänkt göra. Till hennes förtjänster får man väl säga att hon trots allt är en kul hund att träna med mycket humor och verkar ständigt tro att hon presterar på topp. Men under vintern har allt fler delar fallit på plats och det känns bra att jag haft is i magen och låtit det tagit den tid det tagit och inte tävlat förrän det känts ok. Och framförallt inte slutat träna fast det faktiskt länge såg ut att inte leda någon vart alls. Och jag har inte glömt att Signe är Signe men jädrans vad gott den framgången smakar med tanke på att vi inte fått många poäng gratis(med gratis menar jag att en del hundar får till det på en del saker med förhållandevis lite träning). Jag kommer leva länge länge på de framgången

Ranking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

App däremot presterade ungefär som förväntat-han är oerhört jämn och säker i sina utföranden och gör i princip alltid så som han lärt sig. Och han är ju fortfarande rätt ny i sådana här sammanhang men det han behöver jobba vidare med är en del detaljer-miljö och helhet är verkligen hans starka sidor. Men mest skoj av att trots att han är en gröngöling i rankingsammanhang blev han och jag uttagna att representera VM i Moskva som går i juli. Inte illa marscherat och det finns mycket utveckling kvar i den killen. Helt fantastiskt kul och ett supertack till syster Lotta som gjort ett grymt jobb med grundträningen.

App

3 reaktioner på ”Flyt flyt flyt och en VM start!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.