Rankingtävling i Malmö

I helgen var vi i Malmö och tävlade den sista rankingtävlingen inför VM- uttagningen. Miljön var stökig och rätt svår, i varje fall den första ringen som var liten och öppen mot publik och utställare. Dagen började bra med 10.or på sitt i grupp och plats. Även den första ringen med fritt följ, Z och fjärr gick riktigt bra och där tappade vi bara 5 p. Dessutom hade vi ett av de högsta betygen på fritt följ och det är vi ju inte direkt bortskämda med! So fare so good men ring 2 då, först inkallning, har tränat som en galning och tänkt att får jag 7 en gång till på inkallningen begår jag harakiri(risk för felstavning). Jag fick ingen 7:a, jag fick 6.5, tack för det, televerket och man kan nog säga att min dag var förstörd. För långa stopp både på stå och ligg och inget av det som vi har på träning kom fram på tävling. Nåväl rutan, hopp och vittring var bra men på apportdirigering gick han mot mitten, jag stoppade och dirigerade om, han tog fel håll och jag struntade i att fortsätta dirigera och förstås en nolla. Det var dumt, mkt dumt eftersom vårt resultat ändå räckte till en 7 plats och några ranking poäng. Resultat finns här. Mycket irriterande med en nolla, fast jag kan erkänna att jag sett tendenser på träning och hoppades att det ändå skulle gå bra utan att rycka tag i hela projektet vinkelträning- men som vanligt får man lida av det man hoppar över. Här kan du se sändningar från ring 2

Jag fick en hel del svar på vår träning, en del bra saker andra behöver nog tänkas om i träningen. Fick även en tankeställare om det här med att optimera chansen att lyckas på träning. I malmö gällde det tex att snabbt få hunden i rätt tanke då fritt följ och inkallning startade typ efter 1 meters transport in i ringen. Ska försöka samla mina tankar runt det i text vid tillfälle.

Grattis till Karin och Klura som vann med ett program som var ett skolexempel på kombinationen tryck och koncentration, Lena och Tease till 2.a platsen och ytterligare en bra tävling i tuff mässmiljö samt Ditte och Abby som går mot jämnare och jämnare prestationer med häftiga detaljer.

Skoj att träffa lilla valpen igen som numera heter Signe- tack för alla namnförslag! Hon utvecklas massor från dag till dag och blir bara mer skojig att träna med. Hoppas hinna göra en film i veckan.

2f5q6643

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.