Rankingtävling i Kungsör

I helgen hade Kungsörs BK en dubbelrankingtävling för de som siktar på en plats i lydnadslandslaget. Cirka 30 kom till start denna gången. För vår del krockade arrangemanget med skördefesten på Öland så det blev en kompromiss och start för Ylle och mig enbart på söndagen. I vanlig ordning bestod startfältet av en klar majoritet av border collie, alla bilder jag såg på FB var platsliggningsgrupper med bara BC. Efter halvtidsresultatet var det en Hovawart i topp, samma hovawart förresten som vann talangmatchen mellan Sverige och Norge nyligen och en golden som nr 2! Hovawarten med matte Susanne Ortmanns behöll sin ledning och vann på lördagen följd av Carin Bengtsson som gjort en nystart av lydnaden. På tredje plats kom Anna Hildning med Grym. Och Helena Lindholm med golden retrivern Picnic tog en fjärde placering. Det är kul och oerhört värdefullt för lydnadssporten att olika raser kan hävda sig i toppen. Hoppas att det ska inspirera andra att sikta högt i lydnaden. Här kan du se resultaten från lördagen!

1412484_10202672303676495_6551657153678739232_o
På söndagen var det dags för oss att tävla. Det hanns inte med så mycket träning på öland så det kändes inte helt klockrent. Ylle är trots sin ålder en hund som behöver en massa träning tätt inpå en tävling för att bli någorlunda harmonisk. Jag tyckte att han var för hetsig innan och fick för mig att tona ner momentrutinerna för att typ lura honom att bli lite lugnare. Det började bra med en 10: a på vittringen. Sedan var det fritt följ som blev klart usligt, kanske berodde det på att han inte hamnade i rätt tanke, det kändes som han trodde det var förflyttning mellan moment hela första halvan. Fritt följ har ju på sista tiden varit ett rätt pålitligt moment så där höll tyvärr inte riktigt min plan. Apporteringsdirigering och hoppapport avslutade ringen och de gick riktigt hyfsat. I halvtid visade det sig att vi låg i delad ledning tillsammans med Malin Karlsson.
Inför omgång två åkte jag iväg och körde ett ordenligt pass med stadgeträning, Carin hjälpte mig med kommendering och positiva tillrop.Andra ringen började med ett fjärr, lite klurigt eftersom vi fick ställa upp för momentet direkt vi kommit genom dörren. Fjärret gick hursomhelst riktigt fint. Sedan var det det här med inkallningen, där hamnade han så som oftast i snabbast vinner modus. Inte så bra för ställandet och läggandet som ju i princip är omöjligt att klara bra i den farten. Vi gör aldrig någonsin raka inkallningar ändå hamnar han så lätt i springande. Nåväl-ett sämre betyg där men sedan en bra ruta och ett skaplig Z-ruta. Här kan du se slutresultatet:

10689511_828018247229047_7112812904968236266_n
Tvåa blev alltså Malin Karlsson och på tredje plats kom Carin Bengtsson. Carin gjorde som hon alltid gör säkra och stabila program och hon var den som under dessa två dagar skrapade ihop mest rankingpoäng. Kul att de är tillbaka igen!
10010407_10202677401203930_4927446414594871493_o
Det fanns som sagt en del att önska i programmet men jag tycker att det är suveränt skoj att Ylle efter så många år fortfarande kan hävda sig i toppen. Och som vanligt efter en tävling får man en massa träningsinspiration och ideer. Just nu är jag helt inne på det här med tävlingsträning och bubblar av ideer. Jädrans vad mycket jag vill göra med både ylle och Signe!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.