Rapport från bratislava

Då är första dagen på VM avklarad. Vann fredagenstävlingar gjorde en fransyska på 292 p. Tyvärr såg jag aldrig det ekipaget men enligt uppgift gick det mycket bra. En som jag däremot såg var norske 2 pristagaren Trond med golden Doubleuse Cloudberry. Han landade på 279 p och genomförde ett av de absolut showigaste program jag någonsin sett. Publikfavorit och domarna stod till slut bara och log- jag förstår varför. Attityden och utstrålningen var bara så häftig- snacka om en levande reklampelare för lydnadssporten. 3 och 4 var de Finska ekipagen Leena med Blackie och Elina och Bluey. Bägge hade som vanligt prydliga, snygga och korrekta moment. Elina hade tyvärr en stor miss på inkallningen som kostade en del poäng.

Mona och Anders var våra två första svenska ekipage ut. Mona gjorde ett riktigt snyggt och prydligt program med ett par småmissar och de hade lite svårt att få loss poäng från domarna. Mona fick 255.5 p och kom på 7 plats. Anders hade tyvärr oflytet att nolla ett par moment och hamnade på 20 plats med 210 p.

Vad man hitills kan säga om tävlingarna är att det är svårt- tom mycket mycket svårt. Miljön är oerhört stökig och högljud och ska hunden ha någon möjlighet att höra gäller det att skrika så mycket man orkar. För de ekipage som råkar få huvudhögtalarna hjälper inte ens det- alltså det krävs ett visst flyt för att lyckas. För hundarna är det jobbigt med att det är så otroligt trångt och stökigt. Stockholmsmässan känns som rena lantlivet i jämförelse….

För oss började det mycket dåligt på torsdagens träning. Ylle var rejält störd av alla skällande hundar runt omkring. Kunde inte slappna av, inte springa och inte stanna kvar- ingenting.. Ingen vidare känsla direkt. I slutet på dagen och igår har vi kunnat träna i tomma utställningsringar och det känns mycket bättre- Ylle har vant sig mer och mer vid miljön och även om han är långt ifrån sitt vanliga jag. Jag är med andra ord inte särskilt optimistisk- dessutom undrar jag hur slut han kommer att vara efter 4 12 timmars dagar på mässan. Men vi kämpar på och kommer att göra så gott vi kan.

Om en liten stund startar dagens tävlingar med sitt och plats. Idag är det dags för Diana och Lillemor håll tummarna för dem. Mycket spännande – återkommer med fler rapporter under dagen.

Uppkopplingen vid vårt boende har inte funkat därför dåligt med rapporter

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.