SM träning i Mullsjö

Torsdag och fredag har spenderats i Mullsjö där Diana och Lillemor hade fixat en SM träning. Superskönt väder, varmt men inte hett, grymt duktiga och engagerade träningskompisar och mat och fika serverat. Det enda men behövt tänka på är träningen. Allvarligt talat- finns det nåt bättre än schyssta träningsläger?!

Vi satte upp tre ringar och tränade på momentordningen som det kommer att bli på SM. Som vanligt när man gör sådan här träningen kan man konstatera att man alltid gör för lite av den sortens träning. Men å andra sidan är det ju inte ofta så många deltagare så att det går att få ihop tre ringar med tävlingsledare. Hursomhelst väldigt nyttig träning medspringande hundar så pass nära bredvid är det lätt att få en fokustapp och det kan ju hur kort det än är leda till mindre eller större missar. Ylle skötte sig hyfsat bra, inga större missar men heller inte hans bästa. Dagarna har gett bra information av vad som behöver tränas mer inför SM

Signe har också fått varit med på en kant. Hon blir bättre och bättre på att hålla fokus i stökiga miljöer och jag valde att med henne i första hand träna ingångar på planen och övergångar mellan moment. Första passet med Diana kvällen innan träningadagarna var alla starter i fritt följ kassa.Hon tittade framåt första stegen och samma sak hände i svängarna som då enligt Diana blev lite meckiga. Jag repeterade detta några korta pass på promenaderna och tog fram klickern eftersom hon taggar lite extra på den. Det räckte för att påminna henne om vad hon skulle göra och nästkommande pass var betydligt bättre. En annan bra sak är att vi kunnat göra gruppmoment på tre olika helt nya platser för Signe, där hon fått gått direkt ur bilen och bara startat. De har gått jättefint och de momenten är definitivt tävlingsbara i eliten. Så nu är det bara 8 moment kvar att få till inför en elitdebut som knappast kan skönjas i fjärran ännu!

Här kan du se startnr 1 idag, Diana Ljungström med Dio i ring nr 1. Dio är reserv till SM där Diana kommer att starta sin äldre hund Zack. Jag har alltid gillat Dianas glada arbete tillsammans med hundarna!

20140530-073407-27247322.jpg

20140530-195658-71818642.jpg

20140530-195657-71817869.jpg

3 reaktioner på ”SM träning i Mullsjö”

  1. Härlig film på Diana och Dio! 🙂 Vad gäller dina ingångar på planen med Signe… Har du valt att ha dom i fotposition och i så fall vad tycker du är fördelen? Med Tarzan känns det som att han funkar bäst om han får se sig omkring lite då vi går in, men med kriteriet att då vi ställer upp så gäller fokus. Likaså mellan momenten. Vad tycker du är för- resp nackdelarna?

  2. klickersmart

    Vilket otroligt trevligt ekipage! Lite svårt att fatta att de ”bara” är reserver … 😛

  3. Maria Brandel

    Jag har valt att ha ingångarna i fotposition- Signe är av det lite mer flummiga slaget så jag tror det blir bäst- har varit lite snällare med det för att hon tidigare inte orkat hålla fokus så länge men nu känns det som det är rätt läge att starta upp. Tror att det gäller att hitta vad som passar respektive hund- det vill säga prova sig fram och se vad man får. Ingångar och momentövergångar är ju viktiga som tusan- speciellt för att man ska få en bra känsla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.