Stockholms mässan

Vi tränade som tusan och valde att starta vår andra och tredje tävling på mässan. Det blev för svårt med den extrema störning som råder på mässan. Ringarna var små med publik och hundar mkt nära och ljudnivån var en blandning av skällande hundar, jubel applåder och ett allmänt surr. Ylle var lite störd över miljön, mest så att han bitvis tappade koncentrationen. Det som ändå ställde till mest bekymmer för oss var nålfiltsmattan som var ganska hal. De mer rutinerade hundarna hade lärt sig att ta i lagom och kom på så vis fortare iväg än Ylle som tog i för mkt och såg mer ut som Bambi på hal is. Vi hade tränad massor på tempo på ställande och läggande på inkallningen. Första dagen stannade han bra men matten gled undan, på läggandet lyckades han att få mattan över sig(!) Vi fick göra om inkallningen aningen störda över incidenten, då tog han det lite försiktigare. Andra dagen la han sig inte utan ökade istället tempot in. Jag har lärt Ylle springa igenom rutan för att stanna enbart på mitt kommando, funkar inte heller på matta, första dagen hamnade han 5 meter bakom glidande förbi mitten, andra dan prickade jag lite bättre men ändå gled han 2 meter bakom. Han rättade in sig snabbt och snyggt men i dessa sammanhang blir det låga betyg. Helt klart är att detta måste läras om för inomhusbruk. Han gled förbi dirigeringsapporten bägge dagarna eftersom han gjorde som han brukar. För övrigt hade vi lite småmissar här o där. Det blev helt uppenbart att det är helt andra saker som krävs i den miljön. Förhoppningsvis blir det en nyttig erfarenhet för framtiden. Hundarna som låg i toppen bägge dagarna var de rutinerade lite äldre hundarna. På lördagen vann Lena Andersson med Lotus på 282 p och på söndagen Lillemor Edström på 291.5. Lillemor blev även mycket välförtjänt årets lydnadshund.Att kunna prestera i närheten av det man kan räcker hur långt som helst i dessa sammanhang. Hursomhelst har jag inte riktigt smält helgen upplevelse, jag vet inte om jag ska vara nöjd eller missnöjd med vår insats. Självklart utsatte jag oss för svårigheter vi långt ifrån var mogna för, men samtidigt ger det ju oss viktiga ledtrådar för hur vi behöver träna. Jag hade tillexempel inte trott att mattan skulle bli ett bekymmer. Trots alla våra missar placerade vi oss på 14 plats på lördagen bland 41 av Sverigetoppen i lydnad, vilket ändå är helt ok med tanke på att det var vår andra start i eliten. Men jag måste ändå erkänna att jag nog hade förväntat mig att det skulle gå bättre….

7 reaktioner på ”Stockholms mässan”

 1. Vilka äventyr ni haft med mattan, Maria! Du ska absolut vara nöjd med er fartfyllda prestation på mässan, Ylle fick en mycket bra placering trots sin späda ålder och den dumma, fåraktiga mattan. *Framtiden tillhör er!
  God Jul Maria & alla söta vovvar
  Hannapanna & Astrid

 2. Hej!
  Jag tyckte du och särskilt ylle var jätteduktiga när jag sår er i lördags på mässan i Sthlm. Härligt med den framåtandan han har, med tanke hans ringa ålder och de få starter som han har bakom sig bakom sig. Jag tycker ni var fantastiskt duktiga och det är kul att du i alla fall inte är missnöjd -:)) Skönt också med dina insiktsfulla och ärliga analyser här på bloggen!
  Att du förutom att vara duktig i tävlingssammanhang också är superbra på att peppa och träna oss vanliga ”glada motionärer” är jag evigt tacksam över . Har lärt mig så mycket på de kurser jag gått hos dig- Tack!
  God Jul ! /Lisa med Alva (att framtiden tillhör er är jag liksom föregående talare, helt övertygad om)

 3. Ni är bäst ändå!!!
  Väg in inte bara prestation just då utan även analys och planer därefter!
  Väg dessutom in Ylles unga ålder!
  Nu tillönskar vi Er en FRIDFULL JUL!
  / Saga, Alba & fläskkorvarna

 4. Yllet var jätte duktig i Lördags, trots mattmissen så gjorde han det fint 2:a gången! Stackarn han såg mkt förbryllad ut när han fick mattan under nosen! Det såg fint ut även om du tyckte att något saknades så såg han mkt allert ut!!
  Vi har landat lite här…Axi är hos ¨Lena och får den bästa tillsyn så vi ska nog repa oss efter detta oxå!

  Eva med beauceronerna

 5. Åsa Alexandersson

  Mattan var dum, med det är bara ”champagneproblem”, härligt med en sådan fartig vovve Maria!

 6. Du och Ylle kommer att röna så stora framgångar i framtiden att en usel mattkris inte betyder ett dugg i det stora hela! Vi vill bara hälsa er en
  ***God Jul med God Mat och God Dryck! Och, ett Gott Nytt Framgångsrikt Hundår!***
  Vi ses,
  Annica och Dexi

 7. Birgita och Keyla

  Hej Maria!
  Jag och Keyla önskar dig God Jul och Gott Nytt År!
  Tack för alla goda hundtankar vi fått från dig under året. Spårandet går som på räls 🙂
  Lycka till med ditt och Ylles tävlande, ni kommer helt säkert att bli BÄST.
  Juliga hälsningar från Birgitta och Keyla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.