Tävlingar på Sundbyholm

I helgen har Kungsörs BK haft lydnadstävlningar på Sundbyholms travbana. Ett genrep för 2015 års SM i lydnad. Jag dömde tillsammans med Stefan Tuner elitklassen båda dagarna.

_F5Q2590Det var varmt, kanske den varmaste tävlingen jag varit på inom rikets gränser. Det gick ändå rätt bra, även om värmen tog på hundarna så var det ingen som var tagen på ett osund sätt. Ett tips är att träna för detta faktiskt, är det riktigt varmt testa och se vad du behöver göra för att hjälpa din hund att prestera bra under värme. Om jag tävlat hade jag tagit med en barnpool så att hunden före och efter kunnat lega där och svalka sig. Sundbyholm lånade ut ett stall med duschar som vi fick använda till hundarna men jag tycker just det där med att de varit lite längre i vatten ger ännu bättre svalka. Detta är ju någon man behöver ha testat ordentligt på träning tycker jag. Funkar ingenting i värmen skulle jag avstå att tävla den dagen. Därför att jag vill ju på inga villkor att tävling ska bli en jobbig och påfrestande upplevelse för hunden.
Tillbaka till själva tävlingen, de sista åren har jag dömt mycket lite eftersom helgerna inte vill räcka till- hos mig väckte bedömningen många tankar som jag snart kommer att delge er här på bloggen. Jag tycker ekipagen jobbade på fint i värmen. Det fanns många fina delar men återigen slås jag av att just att få ihop många bra delar på samma dag är en riktig utmaning.
De två tävlingsdagarna räknades samman och en kuppvinnare utsågs, det blev SM vinnaren Malin Karlsson som hade ett snitt på 85% tätt följd av sin mamma Anna- Carin som fick ihop 83% på två starter i lydnadsklass 3. Hundarna kom dessutom från samma kennel- Krydds! I elitklass vann första dagen Ann Svensson med Fia friends Rina rivig som gjorde ett stabilt och säkert program. Före Malin Karlsson som tyvärr hade 0 på vittringen. Dag 2 bytte Ann och Malin plats i prislistan. Malin hade ju nära startnummer till mig båda dagarna på SM vilket gjorde att jag missade dem. Så det var kul att se dem i action. Ekipaget har tycker jag en väldigt fin balans mellan delar och helhet. Hunden är bara så lagom tycker jag, gör det han ska med stort lugn men ändå fart.Riktigt fina program båda dagarna i den ringen jag dömde.

_F5Q2781
För klubben blev detta en genomkörare på platsen inför nästa år, i stort sett fungerade allt utmärkt och Sundbyholmstravet är grymma samarbetspartners. Vi fick en massa inspiration från hopptävlingarna och om allt går i land kan vi kanske få ihop ett riktigt actionfyllt SM för tävlande och publik. Det är i alla fall det vi jobbar emot.

De snygga bilderna är tagna av hundfotograf Lena Kerje. Hon kommer även att fota 2015 års SM. Vill du ha snygga bilder på dina hundar är det henne du ska kontakta!

_F5Q2409

Här kan du se en film från tävlingsplatsen!

2 reaktioner på ”Tävlingar på Sundbyholm”

  1. Lotta Bengtsson

    Tack Maria och övriga funktionärer för en mycket fin tävling. Det märks att ni har mycket rutin bakom er när det gäller att arrangera bra tävlingar. Nu tränar vi ett år framåt så ses vi i Sundbyholm nästa år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.