Träningsdags

Nu är jag hemma igen efter 10 kursdagar på raken. Innan jag gav mig iväg undrade jag om jag skulle ha förståndet i behåll efter den perioden. Men det har gått bra, är man inställd på en helg blir man trött efter en helg, är man inställd på 10 dagar blir man trött efter 10 dagar. När det gäller förståndet kan jag nog skryta med att jag t.o.m är lite mer klok efter dessa dagar.

De sista fem dagarna har jag varit på SBKs tävlingslärarutbildning. Ett jättebra iniativ av brukshundklubben i deras satsning på att få fram fler tävlingsekipage. Lärarna som gått kursen ska utbilda instruktörer med helt och hållet tävling som inriktning. Jag är säker på att det finns många som har just tävling som specialintresse och som verkligen gillar att jobba med den biten. 11 personer gick tävlingslärareutbildningen och som examination ska de utbilda två ekipage upp till elit samt utbilda sex tävlingsinstruktörer. Det kommer att innebära 66 nya tävlingsinstruktörer när projektet är i hamn- inga dåliga siffror. Du som har tävling som ditt största intresse – håll koll på tävlingsinsruktörsutbildningen och tävlingslärareutbildningen- här finns verkligen chansen att vidareutvecklas inom området. På kursen har jag varit lärare på brukslydnadsmomenten och uppletandedelen, Niina Svartberg på lydnadsmomenten och lite tävlingspsykologi, Kent Svartberg på inlärning och träning för att förbereda hunden för tävling. Ann- Marie Folkesson har varit kursansvarig och haft hand om den pedagogiska delen. Det var ett kul gäng där alla hade god tävlingserfarenhet, därför många intressanta funderingar och frågeställningar. Ska bli mycket intressant att följa utvecklingen av lärarna och projektet.

Förra helgen i Varberg bodde jag hos Anders och Mona Kjernholm. Mycket trevligt och som alltid mycket intressant att träffa duktiga och riktigt intresserade lydnadsmänniskor. Vi kollade på lydnadsfilmer från SM och VM. Himla kul som inspiration, det behövs verkligen nu, under kursperioden har det i princip inte blivit någon träning alls. Men idag ska jag starta upp den riktiga uppladdningen inför Nordiska, först med det vanliga träningsgänget sen i ridhuset.

Kelliegårdens Heavenly Hill ( årets SM vinnare) kan inte starta på Nordiska mästerskapen. Därför blir Diana och Tazz ordinare och Lena och Basco går in som reserv. Nytt för i år på nordiska är att reserverna får tävla individuellt- och därmed har chansen på titeln Nordisk mästare.