En orange hund

2f5q01521.JPG

Min kursintensiva period fortsätter. I helgen var det spår och uppletandekurs på Varbergs BK. Ett trevlig och positivt gäng vars hundar hade fin arbetsattityd. Det blev många frågor och diskutioner, ibland kan en dag kännas lite kort eftersom det finns så otroligt mycket att gå igenom. Uppletandekursen är faktiskt en av mina favoriter, just uppletande innehåller så många träningstekniska detaljer samt ger mycket bra övning hur man bygger upp motivation och lär hunden arbeta självständigt. Uppletande är ju dessutom en perfekt aktivitet om man vill sysselsätta sin hund. Räcker med lite tid över och man kan i princip träna det överallt. Och utveckla hunden hur mycket som helst.

Min maraton kursperiod fortsätter med tre kursdagar i Kloten med spår och lydnad på programmet. Gänget består av Sankt bernard, Rhodesian Ridgeback, Chihuahua ( Lille Bobby Brown om nån undrar…han sårade mig djupt genom att han verkade ha glömt mig…Vi som hade det så fint tillsammans i somras. Fast det kanske är så med sommarromanser!) och Hovawart. Inga jättevanliga raser i brukssammanhang precis men duktiga hundar och förare som visar att det går fint att jobba med de flesta raser. Apropå ovanliga raser har vi den mest ovanliga här på hemmaplan tror jag- en orange hund- ingen har hitills gissat rätt på ras- de flesta tror att det är en spansk gatuhund. Tack Lena Kerje för snygga bilder.

2f5q01911.JPG

10 reaktioner på ”En orange hund”

 1. Hej Maria

  Tack för en kanonhelg i Varberg.
  Den gav mig otroligt mycket.
  Mycket att tänka på!!!

  Hoppas på nytt tillfälle att få tips av dig.

  Nyinspirerade
  Anna och Angie (Groenendaeltiken)

 2. Gud vad läcker hon är! Jag tycker ju om både orangea och korthåriga border collies. Fast i mitt fall får jag nog nöja mig med en av varje sort 😀

 3. Hej Maria och TACK för en härlig och kul helg med spår och uppletande på Varbergs BK!
  Den gav oss jättemånga och -bra tips för vår fortsatta träning. Vi hoppas på fler tillfällen att få träna för dig.

  Hälsningar
  Karin & Spirit (Herr Groenendael)

 4. Hello!

  Tack för en mycket givande kurs i helgen. Att uppletande kunde vara så kul och lekande enkelt 😀 Det är inte svårare än vad man gör det till förstog jag!

  Ser fram emot träffa dig igen och då med en liten brun kelp 🙂

 5. Hej!
  Vart hålls kurserna i Vallning? Är det öppet för andra raser än BC?

  Mvh Camilla

 6. Tillbaka i vardagen…
  Tack för underbara Klotendagar igen!!!
  Vi längtar alltid tillbaka till de djupa skogarna.
  Kram från Monne & Stina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.