Trefaldig VM-vinnare!

I helgen har jag bott hos Kjellaug Selsaas. Hon bor på en gård på Västlandet i Norge mellan Stavanger och Bergen. Ett område som ligger bra långt från de flesta rankingtävlingar och större tävlingar. Trots detta har hon lyckas med vad ingen annan hitills har klarat- hon har vunnit VM i lydnad tre gånger. Först med Anne-Loppa 2 gånger och sedan med dottern, den egna uppfödningen Myrullens Junior Flies som vann VM förra året. Den segern var lite av ett mirakel då Flies något år tidigare skadade sig när de hämtade ner fåren från fjället. Skadan var så pass allvarlig att ingen egentligen trodde att hon någonsin skulle komma tillbaka på banan. Men det gjorde hon och resten är som sagt historia.Den unge Flies sonen Ludvig är Kjellaugs coming star.
Kjellaug och hennes man har en besättning med får som på sommaren betar uppe i fjällen, därmed använder hon också sina hundar i praktiskt arbete en hel del. Och berättar här i intervjun hur hon upplever vallningen kontra lydnadsträningen. Och hela intervjun är full av kloka ord från ett oerhört skicklig, trevlig och ödmjuk hundtränare!

4 reaktioner på ”Trefaldig VM-vinnare!”

  1. Hun er EM og VM vinner med Loppa, og vant VM igjen med Flis, barnebarnet til Loppa. Men ikke mindre beundrungsverdig av den grunn!

    1. Maria Brandel

      Hej! Ja i teknialiteten är det så. När världsutsällningen gick utom Europa kallades det EM istället för VM men deltagarna var på den tiden endast från Europa så rent praktiskt var det ingen skillnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.