Valp till stjärna kursen på nätet del 3

Så har vi kommit till slutet av lektion 3. Det som flera tyckte var jobbigast den här gången var just det här med att sätta kriterier. Vart ska man lägga ribban? Är den rimlig för min hund eller har jag lagt kriterierna för högt/lågt? Klurigt men oerhört nyttigt att ha med i tankarna så man inte går runt och känner sig supernöjd men heller aldrig utmanar eller försvårar.
Annars har ju det egentliga temat varit fokus och engagemang. Något som är svårt för våra unga hundar/valpar men så oerhört nyttigt! Och det har varit så roligt att se filmer på de andras hundar, där de verkligen gått från obetänksamma små varelser till träningsdiggare som mer än gärna är med och ”leker” Jag tror att många med mig generellt har fått med sig ett ganska bra fokus automatiskt i och med de tidigare lektionerna. Jag insåg dock direkt när vi påbörjade lektionen att jag varit alldeles för ”snäll” och startat upp träningen. Jag började alltså direkt slå om till att jag kopplade loss min valp, och sen var det upp till henne att söka kontakt/bjuda på beteenden. Jag valde att direkt ha att koppel av betyder sök sidan (gärna in i position) och haka på mig. Jag vill lägga krut på att hon ska få riktigt högt värde för att vara vid min vänstersida. Sedan efter den första transporten har hon hela tiden efter avslutade belöningar själv fått komma in till sidan eller söka kontakt/göra det hon gjorde innan hon fick belöningen. Supernyttig träning som har gjort underverk! Dessvärre har vi missat delen med att värma upp på ett ställe och sen gå in på planen, så hon vill bara snabbast möjligt in där det roliga händer – bakläxa till mig och något att ta tag i. Vi har även utökat repertoaren med både ligg och stå. Ord är såklart svårt för valparna men överlag är alla i gruppen på fin väg. De här övningarna har nästan varit som en katapult in i att få en liten hund som själv tar initiativ och vill, väldigt häftigt att se den utvecklingen på så kort tid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.