Våren- skynda dig!

Snön börjar smälta men det går långsamt, alltför långsamt. Plötsligt inser man att det inte alls är långt till de första tävlingarna. Om man kommer med förstås, för att det är några elitspår tävlingar som är inprickade först i almanackan. Sedan borde vi göra åtminstone något lydnadstävling inför SM för att checka av statusen. Lotta och Tindra tränar för tvåan och som det ser ut just nu så är det mest helhetsträning som saknas- momenten är tävlingsbara. Idag har vi spårat, tränat uppletande, kört två kortare lydnadspass och två vallpass. Effektivt värre och det mesta kändes faktiskt riktigt bra. Tindra och Ylle har vilat sig från vallningen i helgen och det märks mycket väl att dessa korta uppehåll gör god nytta i träningen. Vi både är jättesugna på att åka ut och träna på andra platser- så fort det bara blir träningsbart underlag.

Imorgon är det shapingföreläsning med Fanny Gott här i Himmeta, många anmälda och jag är säker på att det kommer att bli en intressant hundträningskväll. Onsdag – torsdag fortsätter Fanny med kurs” Bli en bättre tränare”. Känns roligt att ”bara” vara deltagare, oftast är det ju jag själv som håller kurs, även om jag försöker gå på så mycket kurser som möjligt så blir det ändå lite långt mellan varven. Förhoppningsvis ska det även kunna bli en del träning i veckan och på söndag har vår vallhundsklubb en träningsdag. Då ska vi såklart vara med. Alltid nyttigt att komma till andra marker och får.

Snart dags för vårens lamning, alltid lika spännande att gå och vänta på de första lammen. Lägger med tre bilder från förra våren: Tage- vårt flasklamm, fåglarna som bodde i vår vedbod och de första krokusarna!

p1011113p1011261p1011107

2 reaktioner på ”Våren- skynda dig!”

  1. HELP vad fort det går helt plötsligt men ändå är det underbart att våren snart är här fast vi inte är helt klara med alla moment.

    Jag hoppas att jag kommer med på din kurs fast jag står på reservlistan.

    Må så gott,

    Ullis m Gunde

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.