20 års jubileum!

Nästa vecka är det dags för årets bruks-SM. Har jag räknat rätt kommer det att vara mitt tjugonde, de flesta i sök, följt av lydnad, sedan några i spår och några i räddningssök. Hela grejen runt särskilt bruks SM är speciell, och bruks SM är mot alla odds det SM som klart samlar mest publik. För de allra flesta är det en tradition att åka och heja på klubbkompisar och träffa vänner och bekanta från alla håll och kanter i landet. För mig har vissa SM gått lysande andra sisådär, jag har vunnit någon gång på att någon annan fallit på mållinjen och själv fallit på mållinjen. Det jag minst bäst är ändå inte segrar eller förluster utan alla fantastiska upplevelser SM- veckor från Malmö till Piteå bjudit på. Ofta har vi åkt någon vecka innan och haft gott om tid för träning, umgänge och lite turistande. Det ska bli så kul att träffa alla trevliga bruksmänniskor än en gång.

För Ylle blir det hans sjätte SM, inte illa av en 4 åring. I år är dessutom vad jag kan se Ylle den enda hunden som kvalat in både på lydnads SM och på bruks SM. Det är inte konstigt för det är ruggigt mycket att träna på om man ska lyckas hålla toppnivå i flera grenar. Ni som följt bloggen har mer en än gång läst om mina funderingar att satsa helhjärtat på en gren istället. Min velighet har hållit mig kvar vid bägge. Jag är dödligt förtjust i den höga detaljnivån som krävs för att lyckas i lydnadsklass, där finns ju dessutom chansen att tävla internationellt och en hel del skojiga tävlingar. Men jag är lika dödligt fascinerad av hundens självständiga jobb i brukset och att bruksgrenarna kräver hundar som kan göra många delar bra under samma dag. Kanske tur att jag aldrig kan bestämma mig…..

Ylle har packat det viktigaste enligt honom själv!

olandsponsor-016

6 reaktioner på ”20 års jubileum!”

 1. Otroligt bra jobbat av er. Lycka till och en spark i baken.
  Tyvärr ses vi inte där eftersom min hund löper och jag väljer att stanna hemma.

  Hälsningar Ingrid

 2. GRATTIS till 20 år på SM och Ylles 6:e SM (otroligt bra jobbat)!!! Känner igen mig i det Du skriver, och har man en hund som tycker att det är roligt att jobba med vad som helst så är det inte lättare att välja, även om man vet att man borde…

  Vi önskar Dig och Ylle stort lycka till i spårgruppen:-)

  //
  Hanna & Fredrik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.