Finland och nya regler

I helgen har vi varit i Helsingfors för att se den första rankingtävlingen med de nya reglerna. Jag, Carin, Lotta och Åsa ville helt enkelt bli uppdaterade hur momenten ser ut, utförs och bedöms. Dels för egen del och dels för att vår klubb ordnar den första internationella tävlingen nästa år. Jag har fått frågor om att ha kurs med de nya momenten men har känt att jag vill kunna lite mer än att bara läsa reglerna i text. Detta tillsammans med en massa egen träningen blir en bra utgångspunkt för fortsättningen.

Momenten utfördes i två ringar. Först gjorde alla gruppmomenten i ring 1 sedan gick man vidare till ring 2 som började med det nya momentet-runda, apportering och hopp, sedan inkallning med stå och ligg, apporteringsdirigering och rutan(med ett skick 10 meter fram utan någon kon) Vidare över till ring 1 igen med z, fjärr, vittring och fritt följ. 27 st kom till start och vi fick en tydlig bild över vilka svårigheterna var i de nya momenten.Här kan du se hur nya”konskicket” var utmarkerat.

12309863_1050139498350253_8573657906457205984_o

 

Här kommer filmer med det som är nytt: Gruppmomentet

Runda, apport och hopp

Rutans konskick och backa i fotgående

 

Vi passade på att fråga några profiler i Finland om vilka svårigheter de såg med de nya reglerna.

Ring 2 dömdes av Ralf Björklund- här kommer några tankar och reflektioner från honom om dagen:

Tävlingen vanns av en Border Collie som heter Candyman med matte Tiltu.

Hur somhelst hade vi en himla trevlig resa med gott vin, god mat, shopping, trevligt sällskap och en massa nya ideer och kunskaper. Tack Finland för ni tog emot oss så himla väl.

1 reaktion på ”Finland och nya regler”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.