Vinterns händelse

10171619_10154795803920386_1620563629748532101_n

Clinic med tema tävling med de just nu hetaste föreläsarna.

Se presentation nedan och längs ned på sidan finns anmälningsinformation. Ett hett tips är att inte vänta för länge-förra gången var platserna slutsålda på nolltid.

 

Lördag 9-12

 Starka tillsammans

 Tävlingspsykologi / mental förberedelse för att trivas i tävlingssituationen.

Vid sidan om poäng och meriter kan din hund vara en viktig och häftig källa för personlig utveckling.
 I innehållet ryms bland annat strategier för att stärka självförtroendet, hantering av prestationsångest, samt mental tuffhetsträning som du kan ha nytta av på fler områden i livet.  Som en röd tråd ligger synen på sin hund som en medspelare som en god grund för att kunna skapa ett vinnande team.

Om Jenny Wibäck

47520070-ZljPo

Genom erfarenheter tillsammans med egna hundar, samt en 5-årig högskoleutbildning med pedagogik, psykologi och handikappvetenskap som huvudämnen gillar Jenny att ständigt hitta nya infallsvinklar kring hur hundträningen och tränarrollen kan bli en viktig del i vår personliga utveckling.

Sedan några år arbetar Jenny heltid med hund – dels genom att föreläsa, skriva och coacha tävlingsförare i lydnad och bruks och dels med hundassisterad verksamhet för personer med särskilda behov. Inom båda dessa områden är träningsglädjen hos såväl människa som hund högprioriterad – och på senare år har hon också alltmer fokuserat tävlingsglädje!

Jenny har tävlat flera hundar av olika raser- däribland en keeshond – på elitnivå i lydnad och spår. Hon har deltagit i lydnads-SM, både som tävlande och som domare (2014). I år har hon även fått äran att döma NM.
Om Helene Lindström

Helene&Tarzan-4

Heléne Lindström har sin bakgrund inom ridsporten och började jobba med mental träning för egen i början av 90-talet. Nuförtiden är tränset utbytt mot ett hundhalsband och en fuxfärgad dressyrhäst har bytt skepnad till en svartvit bordercollie vid namn Tarzan.

Men den mentala träningen är minst lika aktuell för Heléne i dag, både för egen del men numera även i rollen som mental rådgivare/coach och instruktör inom tävlingslydnad.

Heléne säger ”För mig är det viktigt att jobba med min hund och inte mot. Vi är ett team och min roll handlar om att ge min fyrbenta teamkompis förutsättningar att vilja, våga och kunna prestera sitt allra bästa på planen. Min egen attityd, känsla och uppgifter som förare är själva grunden för att vi ska bli starka tillsammans!”

 Lördag 13-16

Överträning

Överträning är kreativ och skoj hundträning där vi ger både hund och tränare nya utmaningar som båda ska bemästra i snabba steg. Vi går fort fram och kommer att ge utmaningar vi aldrig trott skulle kunna gå så enkelt. Resultatet av överträning är att hund och förare får bättre självförtroende, bättre samarbete och högre koncentration.

Hur kan vi klara att sända hunden till rutan när det finns 30 konor till på planen? Eller utföra ett fjärr med stora störningar medan föraren rullar på backen? Var med-så får du se!

Om Maren Teien

Maren Teien är etolog med fördjupning inom hundbeteenden -hundens kognition och kommunikation med människor. Marens motto är ” Fokus på framgång”. Påväg mot skyhöga mål tränar Maren med positiva träningsmetoder där kommunikation mellan hund och ägare är central. Maren har 3 hundar i elitklass och har med Amira vunnit VM och Nordiska mästerskapen i lydnad. Med en djup akademisk bakgrund och resultat som talar för sig själva kan vi förvänta en kurs i samma anda-med mycket skoj och bubblande energi.

Söndag 9-12

Motivation

Hur skapar man motivation i träningen?

Hur behåller man motivation över tid?

12179487_10156075141245386_2061496677_n

Lägger du upp träningen rätt från starten kan du få en hund som bara har fokus på dig och på sina uppgifter. En hund som utför uppgifterna med tryck och glädje oavsett på träningsplanen eller när det verkligen gäller. Detsamma gäller för dig själv- vad gör dig motiverad och vad kan du göra för att hålla kvar motivationen? Både när saker inte går som du tänkt, när resultaten låter vänta på sig och när träningsförhållandena inte är perfekta. Eller så kanske du uppnått dina mål och behöver motivation till att uppnå nya nivåer!

Motivation är nyckeln till bra prestationer och en ännu trevligare resa på väg mot dina mål.

Om Siv Svendsen

_M7A2394_web

Siv Svendsen håller kurs i både Norge, Sverige, Danmark, Polen, Spanien, Portugal og Frankrike.Sedan 2010 har jobbat heltid med kurser och träning av hundar.
Genom sitt arbete och brinnande engagemang  har har hon utarbetat en solid verktygslåda som med en massa kreativa ideer och effektiva metoder för att få fram en bra tävlingshund.
Med sina egna hundar tävlar hon lydnad, spår og mondioring med en silvermedalj i norska mästerskapen och en guldmedalj i Danish Open i mondioring som bästa resultat .Mer om Siv kan du läsa  på www.sivsvendsen.no

Söndag 13-16

Tur eller träning?

Våra bästa verktyg för att lyckas på tävling

Hur uppnår du långvariga och stabila resultat på tävling? Hur förbereder du din hund tidigt i träningen för tävling? Hur använder du tränings och tävlings information för att bli bättre?

 Vi tycker att detta ämne är ett av de mest spännande inom hundträning och vi försöker ständigt utveckla oss själva och våra hundar på detta intressanta område. På denna clinic kommer vi att gå igenom våra bästa tips på hur du tränar dig själv och din hund för att lyckas maximalt på tävling.

Om Carin Bengtsson

11130977_849084998506540_1213149551_o

Måste man ha många års erfarenhet för att nå toppen? Eller finns det andra vägar fram? Vallhunden Lyxa och Carin har under sina första år i lydnadseliten visat att med klara mål och tydlig struktur kommer man långt. 2 silvermedaljer på ekipagets första två SM år 2012 och 2013 sedan ett guld på det tredje 2015, 6:a på sitt första VM 2013, 6:a på NM 2013 samt 4:a på NM 2014 är mycket imponerande. Hur Carin tänkt och gjort kommer du att få veta mer om!

Om Maria Brandel

971614_640385375990149_2096893774_n

Hur gör man för att år efter år prestera på topp. Maria vann sitt första bruks SM 1996, sedan har det blivit ytterligare 5 guld varav de tre sista i lydnad. Med Working kelpien Ylle har Maria varit med i lydnadslandslaget i 7 år och vunnit VM-guld med laget och som bäst placerat sig som 5:a individuellt. År 2000 vann Maria VM i Österrike för räddningshundar. Hur gör man och hur tänker man för att ständigt utvecklas inom träning och tävling.

 Anmälan

När:

6-7.2 2016 9-16 båda dagarna

Var:

På Kungsörs hundarena-här hittar du vägbeskrivning

Hur:

Du anmäler dig genom att maila till maria@mariabrandel.se

Då får du ett bekräftelsemail och inbetalningsuppgifter-din anmälan är fullständig när avgiften 1975kr är betald.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.