Agilitydebut och rankingtävling!

Förra helgen gjorde jag min första officiella agilitytävling med Tindra. Vi har tränat några månader, mest Lotta förstås. Jag har tränat lite men för någon vecka sedan skaffade vi en egen bana och det har gjort träningen betydligt enklare. Innan dess hade jag knappt gjort mer än 5-6 hinder i rad. Det är svårt och nyttigt att vara nybörjare. Att inte veta vad man vill ha och inte riktigt fatta varför vissa övningar borde göras. I brukset och lydnaden är allt så självklart eftersom jag hållit på med det så många år, därför är det nog supernyttigt att uppleva den känslan igen. Kan inte påstå att det är så himla kul alla gånger men vill man lära nåt nytt är det ju bara att tugga sig igenom nybörjarestadiet….

Jag gick banan och gjorde som de andra förarna verkade göra, dvs göra en smart plan för handlingen. Den planen sprack rätt snart då all min koncentration gick åt att komma ihåg i vilken ordning hindren skulle tas. I hoppklassen missade vi slalomingången och fick en disk men i agilityklassen kom vi runt felfritt och fick vår första agilitypinne. Nu tränar vi vidare och hoppas på fler pinnar!

Helgen som var har vi tävlat rankingtävling för lydnadslandslaget. Tävlingen i Kungsörs hundarena var proffsigt arrangerad(tack snälla klubbkompisar för ett utmärkt jobb). Tävlingar var indelad i 4 omgångar, plats, 4 moment, 4 moment till och sedan avslutades tävlingarna med sitt i grupp. Jag skulle denna gång även tävla med Tindra men hann bara börja värma upp för platsliggning då jag såg att hon börjat löpa så det blev tyvärr ingen start denna gång. Efter de 5 första momenten låg vi på en femteplats. Ingen direkt bra start då momenten i första halvan(de sista momenten i programmet) normalt ska föreställa mina bästa. Jag ville så gärna ha lite rankingpoäng med från denna tävling då jag tyvärr inte kan vara med på nästa kvaltävling. Med ruta, inkallning, fritt följ och z var inte förhoppningarna så stora! Men hör och häpna efter nästa 4 moment hade vi gått upp i ledning om än knappt och sittande i grupp blev riktigt avgörande eftersom flera ekipage i toppen låg tätt värre. Nervöst men med en 10 på sitt så vann vi tävlingen och fick med oss 12 nya ranking poäng! Tvåa blev Mona och Marwin och trea Fredrik och Sky! Grattis till er och alla andra som gjorde fina rundor!

Detta var inte vår bästa tävling, jag har sedan VM jobbat stenhårt med lugn och jämnhet och det har verkligen hänt saker på den fronten- nu känns det som att de större missarna är en bit längre bort än tidigare. Men Ylle är lugnare än jag ens vågat önska. Både den här tävlingen och SM visar att jag nog kan öka trycket i tempomomenten igen och fortsätta med lugnövningar i fritt följ och z samt fortsätta jobba på vår teamkänsla. Samma sak med tävlingsförberdelserna som det nog är dags att revidera och testa nya varianter! Hursomhelst Ylle är en fantastisk hund att träna- gör man rätt så blir det rätt- gör man fel blir det helt galet….

2 reaktioner på ”Agilitydebut och rankingtävling!”

  1. Det är så sjukt häftigt att du ger dig in i agilitysvängen OCKSÅ :D! Och grattis igen till vinsten på rankingstävlingen :)!

    Vi ses på torsdag, jag och Lyxa är lydnadspepp och ska tävla snart ;)!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.