Arbetande kelpie

Så här har Ylles dag sett ut. Upp 5.30 och en löprunda med Matte och pappa Ex. Sedan debut på vallhundstävling i Mullsjö. In i bilen och efter ett antal timmar stannade vi i Malung och tränade lydnad. Ytterligare några timmar sedan tränade vi uppletande i Norska fjällen. Nu verkar Ylle vara rätt nöjd med att ligga bredvid och slagga. Helgen har med andra ord varit hektisk. Vi har varit på kelpiemästerskapen i vallning. I lördags tävlande jag Ex i mästerskapsklassen som motsvarar en IK2 + sorteringsanläggning. Jag har inte tränat mycket med Ex men han överraskade mig med att ha mästerskapsklassens bästa hämt, en kanonfin fråndrivning och en bra delning. Tyvärr gick sorteringen inget vidare, har fortfarande inte fattat vitsen med att föraren ska flytta får hit och dit… Vann mästerskapsklassen gjorde Örjagårdens Atlas som gjorde en riktigt fin runda, före Exs dotter Mitchens Ester som även hon gick mycket mycket fint. Ester vann dessutom nötmästerskapen dagen innan. Som grädde på moset var det Esters dotter som vann unghundsklassen. Tur nog en av de få vi hann se innan vi var tvugna att åka vidare. En riktigt fin tik med Malena som blivit en helproffsig förare.

Ylle gjorde en klart godkänd debut- han har inte heller fått så mycket vallträning- givetvis beroende på tidsbrist. Men så här i efterhand ångrar jag att jag inte tränat honom lite mer, han är inte så tokig trots allt. Jag körde honom på lydnad helt och hållet, ville inte att han skulle flanka alltför mycket. Han tog inte västerkommandon i framdrivningen på hämtet men vi har ju nästan bara tränat väster och höger från stillastående så den uppgiften var han inte mogen för. Vet inte vår placering men tror att den blev rätt hyfsad. K

Straxt efter vår start drog vi vidare till Norska fjällen och en intensiv vecka med lydnadskurser. Lotta är med och har lovat att spårträna massor med Ylle i veckan. Känns bra- markerna här är kanon ser det ut som. Återkommer med bilder.

2f5q5998

 

 

 

Ylle i action2f5q5557

4 reaktioner på ”Arbetande kelpie”

  1. Ja, nog har du varit lite orättvis mot stackars Ylle, han såg ju jättefin ut på fåren!

    Som vanligt mycket trevligt att träffas, och som vanligt alldeles för kort och för lite tid…..och som vanligt så är du väldigt välkommen att stanna till här på någon av dina resor – bra träning finns både hos Awes och hos Tibblin! Jag fixar!

    Ha det gott i Norge!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.