Att se på!

En av de absolut mest underskattade delen i hundträning är att stå bredvid och se andra träna. Jag blir ofta förvånad över att så få intresserar sig för det. När man ser ett ekipage från sidan har man bättre överblick än vad tränaren har och man ser tydligt vad olika åtgärder leder till. Jag tror man blir en bättre tränare av att observera andra tränare, men såklart är ju det viktigaste att just träna om man vill bli en bättre tränare men det näst bästa är att observera. Jag tycker det är oerhört intressant att se andra träna- det får jag ju chansen till hela dagarna men även utanför jobbet gillar jag att kolla in andra tränare, speciellt de som tränar annorlunda mot vad jag själv gör! Och jag funderar inte särskilt mycket på om det är rätt eller fel utan snarare är jag intresserad av vad som fungerar och inte.

De regelbundna landslagsträffarna och rankingtävlingarna  har  gett en unik chans att se många hundar och förare träna och sedan se dem på tävlingar. Det ger ochså viktiga ledtrådar om vad som funkar bra och vad som fungerar sämre! Hursomhelst ger det en intressant helhetsbild av träning kontra tävlingsresultat!

Blir du sugen på att stå bredvid och lära? Här kommer ett par tips:

http://www.sbk.nu/lydnadslandslaget

http://www.skogsborg.net/lite-kursnytt/       På denna kurs finns några åhörareplatser kvar, platser med hund är slut!

282123_122827431141000_100002412327440_169553_4632762_n1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.