Projekt coaching

I våras funderade  jag och två goda träningskompisar hur vi skulle försöka utveckla vår träning ett steg extra. Vi bestämde oss för att träffas med jämna mellanrum och inte bara träna utan sätta upp mål, diskutera och regelbundet utvärdera vår träning! Hitills är jag jättenöjd med projektet, det känns riktigt värdefullt att diskutera runt min träning och mitt tävlande med andra duktiga tränare som jag verkligen litar på. Det är ett projekt jag verkligen kan rekommendera- vi har gjort ungefär så här:

Vi har utgått från ett protokoll där vi sätter upp långsiktiga och kortsiktiga mål. Sedan gör vi en genomgång av vad som behöver förbättras för att målen ska kunna uppnås. Vi går igenom momenten, helhet-kedja och den tävlingsmässiga delen vad gäller hunden. Sist men inte minst, utan kanske mest givande går vi igenom vad vi själva behöver öva på som tränare och som tävlingsförare. Listan blir lång, det finns ju alltid en hel massa delar att bli bättre på, därför gör vi även en prioriteringslista för både hundens och förarens träning. Det ger ju ochså en hel del värdefulla  funderingar i vad som är viktigast att komma åt i träningen och vad som är viktigt beroende på aktuell träningsperiod(givetvis mycket beroende på tävlingar som finns inom perioden) Tanken är att hela tiden komma vidare i träningen och återträffarna ökar både träningsmotivationen och ökar pressen att inte hålla på att mala på bekymmer utan faktiskt jobba aktivt för att lösa dem!

 pict0433

Glad Ylle i en regnig SM final 2011  : Foto Lena Larsson

1 reaktion på ”Projekt coaching”

  1. Å, så spennende! Det der hørtes ut som en veldig god plan, kanskje vi må få til noe sånn her nede også. Tak for inspirasjon!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.