Bläää och övermod

Idag låg startlistan ute för påsksmällen. Bortlottad en dag och 12 reserv den andra. Så himla trist, funderar än en gång att helt enkelt strunta i brukset. Det är ju så tråkigt att lägga ner en massa tid på något utan att man vet om det blir ngt tävlande överhuvudtaget. Den tiden kan man ju i så fall satsa på lydnaden och vallningen. Vi tränade idag och naturligtvis gick bruksdelarna, speciellt uppletandet riktigt bra, jag säger bara en sak, faaan ochså!

I söndags hade vår vallklubb en träningsdag i Lillkyrka. Ett kanonarrangemang med 2 mindre träningshagar och 2 stora fält med uppställda banor. Med andra ord gick det att träna precis allt. Jag hade med mig Ylle och Tindra och började i en av de mindre träningshagarna för att känna att jag hade bra kontroll på hundarna. De skötte sig alldeles utmärkt bägge två. Vi har ju skavt en massa grundträning och det har verkligen gjort resultat. Efter några fina vändor åkte vi ut för att testa på ett större gärde med tacklamm som inte var jättemycket vallade. Även där skötte sig hundarna utmärkt ända till jag drabbades av total hybris. Tittade för mycket på de andra och började göra långa hämt och svåra fråndrivningar. Det gick naturligtvis inte helt bra. Jag blev nästan lite full i skratt över mitt hopp mellan grundträning och elit. Känner att jag slappnat av lite i vallningen och tänker lite mer träningsstrategiskt än tidigare, med ett och annat hjärnsläpp då. Och som sagt hundarna har utvecklats på ett riktigt glädjande sätt. Börjar spana lite på VP och IK 1

Den här tjusiga gossen mötte jag på vår morgonpromenad!

p1011360

9 reaktioner på ”Bläää och övermod”

 1. Trist med bortlottningar. Men så härligt med framstegen i vallningen! Vill också komma så långt att jag ibland drabbas av hybris, istället för att köra ”safe” hela tiden…..föga utvecklande, hrm.

 2. Tråkigt med bortlottningar! Missy började löpa idag, så vi missar vår första lydnadstävling sedan augusti. Lite surt. Men å andra sidan kommer det ju nya lydnadstävlingar, har planerat in 10 maj istället.

 3. Maria Nyberg

  O vad roligt, man man kanske ska byta vallhundsklubb, till någon klubb som har barmark tidigt. Va skoj att det går bra.

 4. Åh, vad det är tråkigt med dessa bortlottningar.
  Kul att du var nöjd med dina hundar i Lillkyrka.
  De såg jätte fina ut. Hjärnsläpp drabbas vi väl
  alla av från och till. Ditt plus är att du kommer på dom 😉
  Den femte är det dax igen. Lillkyrka alltså.
  Hoppas på bättre väder denna gång.

 5. å vad trist att bli bortlottad!..WOW, vilka snyggingar ni möter på era prommisar:)
  Imorgon är det lydnadstävling för oss. tur att man inte blir bortlottad där iallafall, för det var många anmälda;).”.genrepet” gick ganska bra igår, så det satt vi in lite fiml på. idag…utifallatt tävlingen går åt skogen;)

 6. Visst var det bra träningsmöjligheter i Lillkyrka. Kul att få se dina hundar i action. Har mest läst om dem men nu fick jag se dem i verkligheten.
  Man riktigt längtar till nästa gång för här verkar vintern aldrig släppa sitt tag.

 7. Jag hoppas att du mår bra och att träningen går bra! Jag har börja att ”väcka” Zakk efter en lång vila. Men nu är jag riktigt sugen igen! Du var inte ensam om bortlottningen på påsksmällen… bortlottad dag ett och 17 reserv dag två, men vi ska vara med på lydnaden ialla fall!
  Há det så gott Kram Diana

 8. Hej,
  hoppas Lotta fått boken.
  Ser fram emot att få se Tindra på fåren!
  Syrran Candy vart gdk vallhund i lördags och brorsan Hill är inte långt därifrån.
  Kul att det går bra med Tindra, jag tror man måste ngn gång komma ur sin lilla bubbla och verkligen testa vart man själv och hundarna befinner sig, för att t.ex. få bra och dåliga inputs, allt för bättre utveckling, hälsar Lottie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.