Bra plan eller mission impossible….

IMG_3890

Idag har Lotta och jag tränat och haft en planeringsmöte för träningen. Med fyra hundar som vi har som mål att de ska prestera på topp så krävs bra planer. Jag jobbar mycket och är bortrest i perioder, Lotta är lärare och alla av den sorten verkar fullt sysselsatta i synnerhet i slutet på vårterminen. Våra tider synkar dessutom rätt dåligt. Summa summarum-vi borde välja att satsa på ett par av hundarna och kanske träna mer förutsättningslöst med de andra. Problemet har varit att vi aldrig kan bestämma oss för hur vi ska göra. Vi tänkte att det med tiden kommer att ge sig vilka vi ska satsa på, fram till dess tränar vi på ordentligt med allihopa- och som ni kanske redan gissat-tränas det på så går det framåt, något som är typiskt för att just träna på. Till och med gamla Ylle verkar utvecklas som 9.5 årig gubbe.
Vi har därför bestämt att vi ska satsa förfullt på alla fyra-åtminstone över SM och VM. Vi skulle visst kunna satsa helt på Ylle och Tindra fram tills dess men Signe och App lär aldrig bli de arvtagare vi hoppas på om de hela tiden hamnar lite bakom de två andra.
Planeringen blir därför viktigare än någonsin-brist på tid kan vi försöka kompensera med hög kvalite i träningen och att vi tränar på rätt saker. Vad är då rätt saker? För oss är det delar som behöver förbättras(inget unikt kanske du tänker…) Problemet är att om man är lite petig finns hur mycket som helst att förbättra. Vi försöker identifiera dels vilka delar som är viktigast ur bedömningssynpunkt och dels vilka delar som är viktigast för oss själva. Och vi kommer aldrig att hinna träna på allt-därför är det extra viktigt att ha en prioriteringsordning för vad som är viktigast och att se till att få tillräckligt med träning på just dessa delar.
Vi delar upp det på tre stora avsnitt. Detaljer, tävlingsträning och förarens träning och tränar utifrån att förbättra oss på alla tre områden. För mig som instruktör är det oerhört värdefullt att få jobba med 4 hundar som håller en hög nivå men ändå är fullständigt olika personligheter. Så om vårt tunglastade skepp går på grund nånstans kommer jag ändå att ha med mig massa intressanta och värdefulla erfarenheter. Men fram tills dess kör vi så det ryker.
2F5Q9706

1 reaktion på ”Bra plan eller mission impossible….”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.