Bruks SM 2008

7e2f60901.JPG7e2f60551.JPG7e2f60421.JPG

Årets bruks SM är till ända, svårt att veta var man egentligen ska börja. Tyvärr går nog detta SM till historien som det sämst arrangerade. En rejäl kontrast till det klockrena arrangemanget på Öland. Det började redan med en genomstrulig information och en lottning som tog 1.5 timme….Vi drog startgrupp A och fick börja med spåret direkt på lördagmorgonen. Grupp B och C började med uppletandet. Vi var borta från segerstriden efter så där 30 sek av tävlingen då Ylle efter ett struligt upptag tog bakspår. Han är inte riktigt säker på att riktningsbestämma men hela veckan innan valde han rätt hela tiden. Med facit i hand tränade jag nog upptagen i väl enkel terräng, vårt upptag på SM var på ett hygge med massor av sten och jättehögt gräs. Han hade lite svårt att få fäste på spåret och först efter ca 150 meter kände jag igen honom. Sedan flöt resten av spåret på bra och vi fick med oss alla pinnar. På eftermiddagen var det dags för uppletande för vår grupp, från grupperna som gått på förmiddagen fick man indikationer på att det inte var en helt enkel ruta. Rutan gick i kanten på en sluttning med en liten bit gräs sedan blandat sly och öppen torr mark. Det var mycket publik på uppletande, rutan låg perfekt till för att publiken skulle kunna följa hundarnas arbete och domarna hade öppen kritik samtidigt som betygen visades. Mycket bra iniativ för att göra det mer publikvänligt! Nåväl Ylle hittade ganska snabbt tre av föremålen men fick aldrig vind på det fjärde. Jag tycker att han gjorde ett gott arbete, hade fina ingångar och bra föremålshantering. Betyget 7.5 var klart gångbart och godkänt under dessa förhållanden. På söndagens omvända startordning gick vi in som nr 18 av 27. Av någon anledning var jag ovanligt nervös inför lydnaden. Jag diskuterade med mina coacher om jag skulle värma upp med inriktning på att Ylle skulle vara lugn eller flashig. Vi kom överens att han såg bäst ut andra dagen på Lydnads SM och jag belönade honom rätt mkt för aktivitet på uppvärmingen. Det blev inte riktigt bra, fria följet var helt ok men på inkallningen sprang han som han hade eld i baken, tyvärr ser både ställanden och lägganden långsamma ut om han är så inriktad på att springa fort. Farten höll i sig även på framåtsändande trots att jag hade dk på bägge sträckorna- suck. De avslutande momenten gick betydligt bättre förutom att jag sa tyst för lågt på skallet. Slutsumman på lydnaden blev runt 250 p. Trots missarna kändes han himla fin attitydmässigt, han är jätteglad och trots att han kikar runt lite på publiken mellan momenten orkar han hålla fint fokus i momenten. Slutsumman hamnade på 555.5 och räckte till en sjätteplats.

De missar vi hade låg helt klart på våra svagaste delar så de kom knappast som någon överraskning- givetvis vill jag att det ska gå bättre men känner mig ändå ganska nöjd med vår prestation. Poängplacering på två SM så långt och framtiden ligger ju liksom framför oss!

Tack ännu en gång till mina kanoncoacher som sköter allt från praktiska detaljer till hjälp med lämplig taktik. Vilken lyx det är att ha sådan hjälp

14 reaktioner på ”Bruks SM 2008”

 1. Maria Laurén

  Grattis till er fina debut på bruks SM. Det var väl mycket fint att placera sig 6 av 30 på ett SM. Grattis,grattis Maria och Ylle. Vi är imponerade.

 2. Lotta & Yngve

  Grattis till ännu en fin SM placering med Ylle. Tyvärr kunde jag inte va på plats men höll koll här hemma. Lite skvaller och ett grattis även till Åke Ploghammar med brossan till våra hundar, som blev uppflyttade till elit i spår i Botkyrks och vann sin klass.

 3. Maria Lundbäck

  Grattis Maria & Ylle till er fina debut på bruks SM , såg väldigt trevligt ut i både uppletande & lydnanden.

 4. Grattis till en hedrande 6 placering. Jag tycker du ska vara stolt över er båda att ni gick så bra! Lydnaden var jätte fin, tänk, ni har ju framtiden för er. Det är ju bra att ni har något att träna på , ellerhur? Vilket framgångsrikt år ni haft. Två SM!!!!
  Vi hörs
  Katarina

 5. Grattis! Får lov att hålla med – vilken debutsommar! Hur ska det gå nästa år?! 🙂

 6. Stort grattis!!! Vilken fin placering! Och nu har ni blivit 4. på SM Lydnad och 6. på SM Spår
  under samma sommar, och får jag bara påpeka, Ylle är hela två år gammal!!!
  I just tell you; vilken fantastisk framtid ni kommer att få!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.