Bubblar av inspiration

Påskhelgen firades till största del på hemmaplan. Jag hade lovat att inte åka på en enda träning, Det höll jag. Nästan i alla fall. Kunde inte låta bli att ta ett par timmar i Kungsörshallen när vi ändå skulle till Kungsör….De andra påskdagarna packade jag ryggsäcken och tog långa skogspromenader. Stannade och tränade på mossarna runt omkring som tillskillnad mot överallt häromkring bjöd på riktigt fint underlag. Och så mycket sol att det nästan gick att träna i T-shirt. Det blev riktigt bra för bägge hundarna blev ordentligt tränade för första gången på ett bra tag. Tänkte det skulle bli en bra förberedelse inför denna vecka som består av massa egen träning. Framförallt har det varit super för Signe, hon har ju inte blivit mycket tränad alls och kan väldigt lite för sin ålder men 4 dagars intensiv träning har gjort en markant skillnad. Unga hundar har ju den stora fördelen att man kan göra jättelika framsteg på väldigt kort tid. Jämfört med de gamla rävarna som det kan typ ta ett halvår att förbättra en ynka liten detalj. Hur som helst valde jag ut 5 delar+ 1 tävlingsdel och 1 kedjeprojekt som jag jobbade med på mossarna. Till min stora glädje var nästan alla delar vi fokuserat på bättre än förut när jag kört dem i veckan. Det märks att det har blivit alldeles för lite mängdträning.

 

I veckan åkte jag till Kyrkekvarns träningshall och tränade med Diana Samuelsson i två dagar. Diana sammanfattade dagarna såhär: 15 timmars träning, två nöjda lydnadsnördar och 4 nöjda hundar. Sedan lite god mat och gott vin och massa resonerande på kvällen. Både jätteskoj och nyttigt, blev väldigt bra att vi verkligen hann träna våra VM hundar ordentligt och sedan även våra unga hundar lika ordentligt. Jag fick verkligen en inspirations kick och faktiskt ochså en riktig aha upplevelse(det händer tyvärr inte gamla hundnördar så ofta….det var roligare förr då det haglade sådana..)

Sedan for jag vidare till Väsby och hundhallen där för en dagsträning med Sofia Edlind, Anne Dahlin och Lotta Hagström

Även denna dag bjöd på massa inspiration och ledtrådar och tips för vidare träning. Men det som egentligen nog gett mig mest inspiration är att bara se  duktiga tränare samspela med sina hundar- wow- där finns det mycket att utveckla!

Och gissa vad resterande två dagar som är kvar ska användas till? Jo egen träning i Smedjebacken med vårt supertrevliga Norrlandsgäng. Snacka om guldvecka!

Vill du se filmer på våra träningar- följ oss på FB!

3 reaktioner på ”Bubblar av inspiration”

  1. Det är sånt som bl.a din blogg som får oss vanliga hundnördar att tycka träning är så otroligt kul. Ni proffs inpirerar oss och har efter lite mera ”närkontakt” gjort att man förstår att detta är en livsstil som leder till lyckliga stunder. Hurra för duktiga trevliga ”landslagshundmänniskor” och ni andra som också ger allt och delar med er. Suzanne och Ullbitens Madicken

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.