Landslaget 2013

Närmsta veckorna kommer du här att kunna läsa lite om Sverigeslydnadslandslaget 2013! Först ut är en av landslagsdebutanterna Elenor!

Berätta lite om dig och din hund

Jag heter Elenor Edberg  och bor i Forserum med min familj och mina två hundar,Zorro och Mexx. Jag är en positiv träningsnarkoman och tävlingsmänniska 🙂 Min nuvarnade tävlingshund är en border collie hane, Hexgårdens Mexx på 4,5 år. Hur ska jag beskriva Mexx då…….Han kan vara en smått galen bc, men samtidigt oerhört stabil och trygg! Vi har hittat en härlig VI känsla ihop! Han är en underbar hund!

Hur blev du intresserad av lydnad

Mitt intresse för lydnaden började då Zorro (nu 10 år) och jag fick prova på detta med lydnad på en allmänlydnadskurs, sedan vart jag fast i lydnadsträsket!! Med Zorro har jag tävlat SM 2 gånger  men han fick vid 5 års ålder tyvärr bli pensionär pga kraftig atros! 

Vilka egenskaper har du som tagit er till den här nivån

-Jag har stort tålamod och älskar att peta i moment och detaljer! Försöker alltid att vara postiv när vi tränar och tävlar och ha superkul!! Leken och glädjen spelar stor roll för oss . Det stärker bandet och förtroendet oss emellan. 

Vilka egenskaper har din hund som tagit er till den här nivån

-Mexx är oerhörd stabil och ”lyssnar” på mig. Han har ”huvudet” med sig i träning och tävling!

Vad skulle du ge för tips för de som siktar på landslaget

Man kan tex söka till talangtruppen. Har man höga mål och vill långt så är det en riktigt bra väg att få rätt guidning 

och inspiration till att utvecklas som hundtränare och person. Och få tillfälle att träffa andra som har samma höga mål som en själv. 
Framförallt så är det viktigt att komma ihåg att HA KUL MED SIN HUND!! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.