Clinic om tävlingsträning

2f5q1158

I lördags hade jag en clinic- dvs en föreläsning med praktiska exempel om tävlingsträning! Det är ett av mina absoluta favortitområden. Kanske därför att det finns så många delar i just detta att bli bättre på. Och hundvärlden ligger långt från idrottsvärlden när det gäller  den delen. Trots att det nog är ännu viktigare att bli bra på tävlingsträningen eftersom ekipaget består av två delar som bägge måste prestera bra för att resultatet ska bli bra.

 Enligt min egen tro blir man bra på saker om man tränar på dem, det räcker inte långt att konstatera att jag är dålig på något. Alltså vill du  bli bra på tävling behövs ofta en lika nogrann plan som de flesta har för detaljer och moment på biten tävlingsträning. Det bästa med den typen av träning är att det faktiskt sällan är mer träningstid som behövs utan det räcker långt att föra in avsnitt i träningen som gör träningen mer tävlingslik!

Clinicen bestod av fyra huvudavsnitt: Störningar/ överträning, Helhet och kedja/Tävlingsträning/ Förarens träning! Med fanns 5 ekipage med hundar av olika raser och olika åldrar som  praktiskt visade olika övningar! Det är en kul form av föreläsning som jag kommer att göra igen. Dels med samma tema och dels med grundträning och ev runt vissa moment! Mer info kommer längre fram här på sidan!

2 reaktioner på ”Clinic om tävlingsträning”

  1. Lisa med Röja

    Tack för en mycket lärorik och inspirerande clinic! Huvudet är fullt av nya idéer och det känns som om det finns hopp om att komma vidare med träningen. Just det du pratade om hur viktigt det var med att hitta den rätta positiva känslan tog jag fasta på. Så nu ska jag och Röja ha lite mer skoj och inte ha så bråttom med den ”tekniska” momentträningen:-)

  2. Tack för en jättetrevlig dag! Mycket inspirerande och många nya kreativa förslag på tävlingsträning. Superpepp! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.