Träningstips del 3

Glädjen en prioriterad del. När leken övergår till träning är det viktigt att behålla det lekfulla i träningen. Vill du ha tillgång till hunden 100 procentiga kapacitet måste du jobba med den till 100 procent. Det räcker inte med att hunden tycker att vissa delar är kul eller att den ibland vill vara med. För mig är lusten och viljan en överordnad faktor i träningen. Med andra ord gör jag inget i min träning som skulle motverka lusten och viljan. Teniska detaljer i all ära men utan en hund som inte anstränger sig har jag inte särskilt stor nytta av det. Däremot en hund som alltid vill och har lust finns fina möjligheter att fila på tekniska detaljer. Fråga dig i varje träningspass, i varje moment och varje liten detalj- vad får din hund ut av detta? Chansen ökar för ett gott tävlingsresultat om hundens tränings och tävlingshistoria är rakt igenom positiv!

oron1

1 reaktion på ”Träningstips del 3”

  1. Så kloka och sann ord. Jag frågar mig ofta hur jag ska få min schäferkille att se någon vinning i att krypa fint längre än två steg.Jag väntar ut honom för att komma vidare , men han tittar bara undrande på mig.Jag har inte hittat nyckeln hur vi går vidare i krypet. Tacksam för goa tips som får honom att vilja krypa snyggt och med attityd men ändåmed kroppskontroll.Maria och Uzze

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.