Clinichelgen

Varje år brukar jag ordna ett lite större arrangemang i form av clinics. Med en clinic menar jag en föreläsning med praktiska inslag med egna hundar eller exempelhundar. Det är en kul form av kurs tycker jag, då det blir både teori och praktik sammankopplade. Lördagen höll Siv Svedsen en föreläsning om lek och hur du utvecklar leken till träning och till moment. Många kul exempel på hur du får hunden att gå på max och hur du kan utveckla olika former av lek för att passa i olika situationer och moment. Att det ska vara skoj att träna hund undgick nog ingen som var där och det är väl en huvudnyckel- varken hund eller förare lär klara den mängd träning som behövs för att lyckas väl om det inte är skoj.

Här kan du läsa bra sammanfattningar på de båda clinicarna!

Kungsörs hundarena är perfekt för lite större arrangemang och bägge dagarna var fullbokade. Extra trevligt var det med alla som kom från när och fjärran- förutom föreläsningarna blev det en hel del trevligt mingel- synd bara att rasterna var så korta att det inte hanns med att prata med alla bekantingar.

Söndagen var min egen föreläsningsdag och den handlade om effektiv inlärning. I mina förberedelser stod det helt klart att det finns hur mycket som helst att fundera runt i detta ämne. Jag valde ut några highlights som jag tycker är extra viktiga att fundera runt. Mycket handlade om att skapa rätt aktivitetsnivå inför olika detaljer och moment och hur man redan i inlärning kan förbereda hunden för tävling genom att försöka få med sig tävlingsbilden på ett riktigt tidigt stadium. Även en del runt helping och shaping blev det! Det var många som kom fram efter och sa att föreläsningarna kompletterade varandra på ett bra sätt- det är ju extra kul att höra!


Jenny och Sebastian var ett av mina exempelekipage- en helt underbart trevlig och väl grundtränad Boston terrier.

Favorit i repris : Maria och Gunn som här visar signalkontroll i olika lägen. Maria gjorde ochså succe som skådespelare i ofokuserad tränareexemplet!

4 reaktioner på ”Clinichelgen”

  1. Ja när Zeb får välja leksak blir det ju i alla fall inte den minsta bollen, han blev helt klart inspirerad av Sivs clinic, och jag med :). Tack för att vi fick vara med!

  2. Det är så härligt med dig att även om man tränat och lyssnat på dig många gånger så har du alltid nya saker att komma med. Tack för en mycket givande helg.
    Tina

  3. Du är en helt fantastisk människa att lyssna på Maria! Du kan verkligen få en att orka sitta en hel dag och inte missa ett dugg! Man ville inte ens gå på toaletten!Du är en god förebild!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.