Talanglös

Så längre jag kan minnas har jag haft svårt för koordination. Min hjärna och kropp samarbetar helt enkelt inte särskilt bra. Får jag tillexempel instruktioner på en kurs är det ytterst sällan jag klarar att utföra det. Med vetskapen blir man ju ännu klumpigare än sitt vanliga klumpiga jag. Alldeles i början när jag tränade hund vet jag att ett antal instruktörer uppfattade mig som ointresserad och en smula oengagerad vilket inte alls var sant utan snarare drog jag mig undan när jag inte kunde. Idag ser jag inte längre det som nåt större problem- jag vet att jag lär mig men behöver en hel del tid att repetera innan det fungerar. Koordinationen är viktigt i hundträning i allmänhet och i agility i synnerhet. När armar och kropp ska röra sig åt olika håll i högsta möjliga hastighet så kan ni ju inse svårigheterna i detta projekt för en sådan som mig. Men jag övar på och kommer att lära mig- ber en bön att jag inte ska bli 75 innan det funkar….

Varje fall har projekt agility påmint mig om hur det kan vara att vara nybörjare- det bör man nog som instruktör ofta bli påmind om, ofta! Efter ett tag blir ju allt så självklart så det är lätt att glömma att det är många bitar som behöver vävas ihop för att allt ska funka- och att man inte lär sig på studs betyder verkligen inte att man inte lär sig!

Dessutom, är man dåligt på nått, blir det aldrig bättre att tjata om det- det är nog t.o.m tvärtom. Om folk la ner lika mycket tid på att lösa sina problem som att tjata om dem så skulle mycket hända. Så jag ska försöka bli bättre på koordination istället för att vara irriterad över det. Det ska en PT få hjälpa mig med- gud hjälpe henne……

 

3 reaktioner på ”Talanglös”

  1. Hej Maria!
    Jag har samma problem .Koordinationen är ibland värdelös.Jag har kul åt mig själv ibland när jag är på gympapass. När alla lyfter vänster arm eller ben,då lyfter jag höger. Ska vi göra något med både arm och ben,då får jag tänka efter. Det sker inte automatiskt. Positivt är att jag har stor förståelse för mina små elever i skolan som har dessa koordinations bekymmer. Träning,träning KUL!!!!!

  2. 🙂 Känner igen mig väldigt mycket i det du skriver. Har också en usel koordinationsförmåga och har fått känna på detta i kombination med nybörjarrollen genom ridningen – det är verkligen värdefull ”kompetensutveckling” i instruktörsrollen!

  3. Det där med att få var nybörjare igen ibland är verkligen urbra. Sedan när du kan agility jättebra så skaffar du dig en liten jaktcocker så kan du vara nybörjare inom jakten, det är jättekul! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.